23948sdkhjf

Solcellevirksomhed får påbud fra Finanstilsynet for vildledende markedsføring

Den danske solcellevirksomhed Obton med base i Aarhus har netop modtaget et påbud fra Finanstilsynet. 

Påbuddet til Obton Forvaltning A/S gælder vildledende markedsføring af fonde og berigtigelse af  oplysninger overfor kunder.

- Obton Forvaltning A/S har markedsført sine fonde med oplysninger om forventede afkast, der ikke er i overensstemmelse med de oplysninger, der fremgår i dokumentet med central investorinformation (KID) for fondene, fremgår det af en redegørelse fra Finanstilsynet. 

Oplysningerne i markedsføringsmaterialet stiller investor et højere afkast i udsigt og er derfor vildledende og egnede til at forvride kundernes økonomiske adfærd på markedet, vurderer Finanstilsynet. 

Derfor har Finanstilsynet påbudt Obton at bringe markedsføringsmaterialet om det forventede årlige afkast i orden. Det vil sige sikre sig, at det er i overensstemmelse med oplysningerne i  dokumenterne med central investorinformation for fondene, således at oplysningerne ikke vildleder og påvirker investorers adfærd på markedet.

Desuden er Obton blevet bedt om at angive i sit markedsføringsmateriale for sine fonde, at der findes et dokument med central investorinformation, og hvordan og hvorfra det kan erhverves.

Beklager situationen

Hos Obton i Aarhus beklager man påbuddet, der henholder sig til selskabets fond Impact. 

- Først og fremmest beklager vi rigtig meget, hvis vores markedsføring i Impact-fonden har været vildledende,  skriver kommerciel direktør Sandra Houmann til Børsen.

Hun forklarer endvidere, at baggrunden for den alternative beregning, som nu kritiseres, er, at Obton ville vise den akkumulerede effekt, når der ikke udbetales årligt udbytte. En beregningsmetode, der altså kan misforståes og som Obton nu er blevet bedt om at rette til. 

Obton blev i øvrigt opmærksom på problemet sidste år og rettede i den forbindelse materialet til. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156