23948sdkhjf

Roskilde-entreprenør vinder stort anlægsudbud i Hillerød

I løbet af de kommende år vil bydelen Favrholm skyde op i Hillerøds sydlige og – når den står færdigudbygget – rumme 4.000 boliger og 10.000 arbejdspladser.

Om kort tid går anlægsarbejdet med bydelen for alvor i gang. Roskilde-firmaet Gorm Hansen A/S har vundet et større udbud omhandlende etablering af ny stamvej til det kommende erhvervsområde samt et stort naturområde, oplyser firmaet i en pressemeddelelse.

Det nye landskab i Favrholm udgør ifølge Hillerød Kommune et stort areal på 110.000 kvm. Landskabets terræn vil blive formet med det formål at skybrudssikre bydelen. Det betyder, at der kommer lave vådområder, søer og vandløb samt små bakketoppe. Der kommer flere forskellige danske hjemmehørende urter, træer og buske i flere størrelser.

I forbindelse med etablering af naturområdet skal der således udføres en række bassiner og vandløb, der skal håndtere regnvand. Dermed vil der være tale om et stykke jordarbejde i den helt store liga, hvilket lige falder i entreprenørens ånd.

– Igennem hele vores levetid har vi været stolt jordentreprenør og specialiseret os indenfor større stykker jordhåndtering. I Hillerød får vi i den grad brug for trække på vores spidskompetencer, og det er vi helt klar til, lyder det fra direktør Morten Hovmøller i pressemeddelelsen.

Entreprisen på landskab og stamvej ligger ifølge Projektagenten.dk i omegnen af 55 mio. kr.

Om Favrholm

Favrholm bliver en blandet bydel i Hillerød med både boliger, uddannelse, kultur, idræt, kontorer, produktions- og serviceerhverv med fokus på life-science samt det nye Hospital Nordsjælland.

Når Favrholm er færdigudbygget, vil der være op til 4.000 boliger og 10.000 arbejdspladser.

Bydelen får sig egen togstation, og det bliver derfor nemt at benytte både S-tog og Lokaltog. Stationen åbner ved udgangen af 2023.

Kilde: Hillerød Kommune

Der bliver etableret et net af stier rundt i landskabet, så man kan tage sig en løbetur, en gåtur eller gå på opdagelse. Undervejs er der også mulighed for en pause på en af de tre minipladser, der indrettes med klinkebelægning, siddepladser og belysning.

Langs Favrholm Allé, som samlet bliver cirka 900 meter lang, plantes også 100 Lindetræer, ligesom der bliver etableret cykelstier og fortove i begge sider. Favrholm Allé har sit forløb mellem rundkørslen på Roskildevej ved Novo Campus og Nyt Hospital Nordsjælland.

Anlægsarbejdet begynder i juli 2022 og bliver udført Gorm Hansen A/S i samarbejde med Hededanmark. Vi forventer, at det hele er færdigt i juni 2024.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

1.925