23948sdkhjf

Licitationen mener: Danmark på udenlandske hænder

ADGANG til arbejdskraft er forudsætningen for at kunne drive virksomhed. Det tårnhøje aktivitetsniveau i Danmark har, gennem de senere år, så at sige drænet det danske arbejdsmarked for arbejdskraft i en sådan grad, at mange virksomheder har været nødsaget til at takke nej til ordrer fordi der ikke har været tilstrækkeligt med hænder og hoveder til at løse opgaverne.

DEN SITUATION er naturligvis frustrerende for virksomhederne og i sidste ende også hæmmende for væksten i samfundet. Og dermed også en trussel for udviklingen af velfærdssamfundet.

DERFOR er den politiske beslutning om at gøre det nemmere at hente udenlandsk arbejdskraft en rigtig beslutning her og nu. Om det er en klog beslutning, er derimod sværere at vurdere. Eksempelvis bortfalder ordningen, hvis ledigheden overstiger 3,75 pct., eller mere end 15.000 personer benytter sig af den, og forbedringen gælder kun i tre år.

ALLEREDE HER er ordningen kompleks og kan desværre pege i retning af store administrative byrder for de virksomheder, som vil bruge ordningen.

DEN VÆRSTE KNAST er dog nok risikoen for, at nogle af de virksomheder, som har behov for at rekruttere udenlandsk arbejdskraft, helt ”glemmer” at deltage i uddannelsen af fremtidens danske arbejdskraft ved ikke at tage lærlinge og elever. Hvis disse virksomheder, sideløbende med at hyre udenlandsk arbejdskraft, derimod også tager lærlinge og elever, ja, så kan de råde over kvalificeret, dansk arbejdskraft om tre-fire år.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172