23948sdkhjf

Jubel på hjul - skatere indtager tidligere flyveplads

Øvelse gør mester, for et trick lykkes meget sjældent i første forsøg. Heller ikke på skateboard, løbehjul eller rulleskøjter. Og snart kan de behjulede brugere indtage en cirka 1.700 kvm stor skatepark i Sydlejren på den tidligere Værløse Flyveplads.

Kræfterne bag Projekt Furesø Skatepark og Furesø Kommune har nu fundet både midlerne og placeringen til skateparken, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

– En god skatepark er bygget op om forskellige forhindringer og udfordringer, men der skal også være et godt flow. Vi har haft begge dele i de snart mange år, vi har arbejdet på projektet. Masser af bump og udfordringer, blandt andet da fondene lukkede ned på grund af corona. Men også en fremdrift, fordi vi har mødt masser af velvilje, som fik os til at tro på projektet, fortæller Rasmus Bogø fra Furesø Skatepark i pressemeddelelsen om processen.

Økonomisk afsæt i Nik og Jay-koncert

Sammen med Eddi Meier, Jesper Skau Tørning, Frank Severin Hansen og Jesper Jørgensen har Rasmus Bogø siden 2017 holdt en lang række møder med Furesø Kommune, fonde og foreninger for at skaffe de nødvendige midler til skateparken.

Afsættet for projektet, som har et budget på 3 mio. kr., var 53.000 kr. fra en støttekoncert med Nik og Jay. Siden gav fondsansøgninger til Realdanias 'Underværker'-pulje og Den A.P. Møllerske Støttefond henholdsvis 1 mio. kr. og 310.000 kr. Rigtig mange borgere viste mere end god vilje, da foreningen startede en crowdfunding. Med de sidste 112.850 kroner på plads kunne Furesø Kommune stå ved sit løfte om at finansiere den anden halvdel.

Skateparkens nye placering er på Flyvestationens rulleareal ud for Hangar 3 i Sydlejren.

– Placeringen her på rullebanen på Flyvestationen er helt speciel. Med den frie himmel over os bliver det et udflugtsmål, som vil tiltrække børn, unge og familier fra nær og fjern, samtidig med at vi mærker den lokale efterspørgsel og opbakning hver gang, vi inviterer til et arrangement. Så nu glæder vi os bare til at følge byggeriet af parken henover sommeren, jubler Rasmus Bogø.

Udvikling siden 2015

– Det er virkelig en milepæl, vi nu sætter på Flyvestationen. Det er resultatet af frivillige kræfters helt utrættelige slid for at opnå noget til vores fællesskab her i Furesø. Furesø Skatepark har sat fokus på alle dem, der søger en anden type fællesskaber, end vi kan tilbyde i de etablerede idrætsforeninger, udtaler Furesø Kommunes borgmester, Ole Bondo Christensen (A), i pressemeddelelsen.

Han påpeger, at det også er en milepæl for udviklingen af et nyt byområde i Sydlejren:

– De sidste boliger står snart færdige. Dermed er vi helt i mål med den helhedsplan for byudvikling, vi har haft for Sydlejren siden 2015, hvor en kultur- og fritidsakse omkring hangar 2 og 3 var ét af de bærende elementer.

lda

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125