23948sdkhjf

Kingo henter 120 ton hollandsk hjælp til nedrivning i Vollsmose

Vollsmose i Odense står foran store forandringer de kommende år med renoveringer, moderniseringer samt 1.600 nye private boliger bygges. Men også nedrivning af omtrent 1.000 almene boliger er del af planerne, og nedrivningsfirmaet Kingo er godt i gang med det iøjnefaldende arbejde.

I Bøgeparken er det i øjeblikket det store højhus, der er ved at blive revet ned, skriver den store fynske boligorganisation Civica på sin hjemmeside.

Med sin 14 etager er der tale om en høj og stor bygning, hvilket gør højhuset til en meget omfattende opgave, der kræver lidt ekstra indsats, plads og ressourcer. Så meget endda, at det har været nødvendigt at få en hjælpende hånd helt fra Holland.

Nedrivningsfirmaet, der står for nedrivningsarbejdet i Vollsmose, har lejet en særlig maskine på 120 ton i Holland, som ankom og påbegyndte sit arbejde i sidste uge, hvor den bid for bid begyndte at rive højhuset fra hinanden.

Med sin 42 meter lange arm kan den række helt op til toppen af bygningen, hvor processen er startet, og derudover kan førerhuset vippe tilbage, så føreren kan kigge op og følge med i arbejdet. Maskinen, der kaldes en af de største maskiner i Danmark, og den er planlagt til at køre til midten af juli.

Omdannelsen af Vollsmose åbner det meget omtalte område med nye veje og stier, så bydelen bliver forbundet med Odense centrum, de omkringliggende kvarterer og de grønne områder. Ud over renoveringer, nedrivning og 1.600 nye private boliger opføres også arealer til erhverv og kommunale formål.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125