23948sdkhjf

Moe og Schønherr vinder i Nørresundby

Intentionen er, at projektet skal være gennemført ved åbningen af det nye Børne- og Ungeunivers på Stigsborg Havnefront i begyndelsen af 2025

Arkitektkonkurrencen om at få skabt en helhedsplan for Nørresundby Torv er netop afgjort. Vinderforslaget er udarbejdet af et team med Moe og Schønherr i spidsen.

– Vi har med vinderforslaget fået en rigtig flot og robust helhedsplan, der lever helt op til vores visioner, og samtidig skaber rammerne for et attraktivt byrum, som kan løfte oplevelsen af det centrale Nørresundby, udtaler rådmand i By og Land i Aalborg Kommune, Jan Nymark Thaysen, i en pressemeddelelse om vinderforslaget.

Helhedsplanen, der er del af en mobilitetsløsningen for det nye Børne- og ungeunivers på byudviklingsområdet Stigsborg i Nørresundby, dækker strækningen fra Sankt Peders Gade i nord via Torvet til Strandgade i syd.

Skal være klar i 2025

Strækningen skal blive en af de naturlige ruter at vælge som sikker skolevej mellem Skansevejens skoledistrikt og den nye skole på Stigsborg. Der skal skabes en bedre sammenhæng mellem Nørresundby Midtby og havnefronten, og Torvet skal styrkes som Nørresundbys centrum, og blive en attraktiv og grøn destination med gode rammer for byliv og handel.

– Med en visionær plan vil der altid være ting, som skal justeres, så nu trækker vi i arbejdstøjet i forhold til den videre tilpasning og bearbejdning, og her skal vi blandt andet i dialog med relevante interessenter. En anden ramme, der skal afklares, er den økonomiske, da den er afgørende for, hvor ambitiøse vi kan være, siger Jan Nymark Thaysen.

Intentionen er, at projektet skal være gennemført ved åbningen af det nye Børne- og Ungeunivers på Stigsborg Havnefront i begyndelsen af 2025.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141