23948sdkhjf

Voldgift: Kræver 451 mio. kr. efter Gødstrup-byggeri

Tre entreprenører og to rådgivere på det nye supersygehus i Gødstrup har rejst voldgiftssager mod Region Midtjylland med krav om 451 mio. kr.

Det skriver Avisen Danmark, som har fået aktindsigt i sagsanlægget.

Kravene knytter sig hovedsageligt til den forlængede byggetid.

Forsinkelserne ligger også til grund for krav på 494 mio. kr. som Region Midtjylland har rejse mod virksomhederne. Kravene knytter sig blandt andet til dagbøder.

Som Licitationen - Byggeriets Dagblad tidligere har kunne fortælle, er teknikentreprenøren Bravida og byggeentreprenøren MT Højgaard blandt de entreprenører, der har modtaget dagbøder, samt at selskaberne har modkrav mod Region Midtjylland.

Og Bravida og MT Højgaard står ifølge Avisen Danmark også bag de største krav mod Region Midtjylland.

- Det er korrekt, at vi har uenigheder med regionen, og at nogle af uenighederne skal løses juridisk. På nuværende tidspunkt ønsker vi at tage dialogen, om projektet samt uenighederne, direkte med bygherren og de andre parter, så vi har ikke nogen kommentarer, siger Anders Mikkelsen fra MT Højgaard Danmark til TV Midtvest.

Asger Schou, projektdirektør på supersygehuset i Gødstrup, ridser derimod holdningerne op således, at man fra regionens side ikke mener, at selskaberne har ”haft en tilstrækkelig bemanding til at varetage opgaverne”, samt at de ” ikke har opfyldt deres forpligtelser på at nå at færdiggøre deres arbejde til tiden”.

– Omvendt mener entreprenørerne, at vi ikke har svaret tilpas hurtigt på forespørgsler og ikke på tilpas vis har koordineret de forskellige entreprenørers arbejde. De mener med andre ord, at vi har lavet hindringer for dem og ikke har lavet et ordentligt udbudsgrundlag, siger Asger Schou til Avisen Danmark.

Første spadestik til hospitalet i Gødstrup blev taget i 2012, og planen lød oprindeligt, at første etape af sygehuset skulle stå klar i 2017. Men først i februar i år stod sygehuset klar.

I processen er det 3,15 mia. kr. dyre byggeri blevet pålagt flere besparelser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14