23948sdkhjf

Grøn gigant på opkøb – køber Grøn Vækst

– Vi har solgt Grøn Vækst til idverde, som er Europas førende anlægsgartnergruppe, siger Jakob Kristensen, som sammen med Thomas Olesen er ejer og grundlægger af Grøn Vækst, i en pressemeddelelse fra anlægsgartnerfirmaet.

Grøn Vækst bliver dermed søsterselskab til OKNygaard og Malmos Idverde Danmark, som den franske gigant Idverde købte i henholdsvis oktober 2020 og januar 2020.

De to Grøn Vækst-grundlæggere betegner salget som et helt naturligt skridt i bestræbelserne på at skabe en virksomhed, der kan matche markedet og efterspørgslen og samtidig stå som en stærk grøn partner og en faglig kompetent driftspartner.

Idverde Danmark dækker alle dele af landskabs- og anlægsgartnerbranchen, både i og på jorden, i højden og på taget. Urban natur med grønne byrum, plads til leg og bevægelse i alle niveauer samt udvikling af nye grønne landskaber er en del af visionen om at være branchens bedste til at bygge, anlægge og vedligeholde grønne bæredygtige byer.

–Grøn Vækst er en stærk partner med en tæt kontakt til det lokale marked. Det passer godt ind i vores strategi om at blive den førende partner indenfor bæredygtige løsninger til udemiljøer i Danmark. Der er utallige krav til nutidens klimaløsninger og grønne byrum. Her ser vi et kæmpe potentiale i en mere totaløkonomisk tænkning, hvor anlæg og drift kombineres fra starten af opgaven, siger Morten Dohrmann Hansen, CEO og Landechef for Idverde, i pressemeddelelsen.

Grøn omstilling driver markedet

– Vi ser stadig større offentlige udbud, blandt andet i form af rammeaftaler, som dækker alle former for drift og pleje af udearealer. Tendensen ses også hos de store landsdækkende virksomheder, som efterspørger en leverandør, der kan løse den samlede opgave, uanset hvor i landet opgaven skal udføres, forklarer Jakob Kristensen.

Han understreger, at netop denne udvikling stiller helt nye krav til både samarbejde i partnerskabsmodeller og til kapaciteten. 

Sidst, men ikke mindst, har den grønne omstilling sat fokus på mere bæredygtige og dokumenterbare løsninger. Idverde arbejder med bæredygtighedscertificering igennem den internationale standard B Corp. Samtidig er der lanceret en bæredygtighedsstrategi ,ed mål for arbejdet med miljø, mennesker og merværdi.

Grøn Vækst udgør sammen med søsterselskaberne OKNygaard og Malmos idverde Danmark. De tre selskaber dækker tilsammen alle de kompetencer, som markedet efterspørger. Med dette afsæt ønsker Idverde en position som den førende grønne partnerekspert indenfor naturbaserede løsninger.

Idverde afventer nu konkurrencemyndighedernes endelige godkendelse af købet af Grøn Vækst.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141