23948sdkhjf

Anlægsentreprenør med 150 ansatte præsenterer rekordregnskab

Det 150 mand store anlægsgartnerfirma Grøn Vækst A/S kommer ud af 2021 med det bedste regnskab i virksomhedens 11 år lange historie.

Overskuddet er tæt ved firedoblet og lander på 16,3 mio. kr. før skat, og omsætningen steg med 44 pct. i forhold til 2020, skriver firmaet i en pressemeddelelse, hvor der dog ikke bliver sat tal på omsætningen.

Vækst har i det hele taget præget året. Både som følge af flere store opgaver på firmaets grønne ydelser, men også en markant tilgang indenfor forretningsområdet vintertjeneste, som i høj grad har bidraget til resultatet - trods en vinter med et meget blandet vejr, fremgår det af pressemeddelelsen.

Regional storkontrakt

Oveni rekordregnskabet kan Grøn Vækst glæde sig over netop at have skrevet en seks-årig kontrakt - med mulighed for forlængelse - med Region Sjællands sygehuse, til 17,5 mio. kr. årligt driftsbudget.

Fakta: Grøn Vækst A/S

  • Landsdækkende anlægsgartner virksomhed med cirka 150 ansatte
  • Afdelinger i Roskilde, Hillerød, Slagelse, samt Holstebro
  • Specialiseret i grøn pleje, anlægsarbejde og vintertjeneste

Opgaven indebærer drift, vedligehold og vintertjeneste på alle regionens sygehuse, herunder Roskilde, Holbæk og Slagelse, og betyder at virksomheden skal finde mindst 14 nye ansatte i disse lokalområder. 

– Der er tale om en gammel ’kending’, som vi tidligere har lavet arbejde for og haft et utroligt godt samarbejde med, så vi glæder os enormt over, at vi nu igen skal se efter sygehusenes udendørs arealer og sikre en god oplevelse for deres mange besøgende, siger direktør Jakob Kristensen i pressemeddelelsen.

Den lange driftskontrakt betegnes som kernen i anlægsfirmaets forretning. Samtidig byder 2022 på en fuld ordrebog, og for at kunne løse de mange nye opgaver, har virksomheden investeret knap 13 mio. kr. i driftsmateriel.

Grøn agenda er del af strategien

Siden starten har Grøn Vækst haft miljø som fokus i kerneforretningen, og at have det grønne islæt med i sin strategi har også bidraget til årets afkast. 

– Vi har set flere og flere kunder som efterspørger f.eks. biodiversitetsløsninger. Det er ikke altid et krav i starten eller i udbudsmaterialet, men det kommer ofte ind som løbende ekstraarbejde, i takt med at flere og flere bliver bevidste om, at man kan forvalte sine grønne områder på nye, og mere naturvenlige, måder, siger direktør Thomas Olesen.

Grøn Vækst A/S
mio. kr. 2021 2020
Bruttofortjeneste 35,5 22,2
Resultat af primær drift 16,7 4,6
Resultat før skat 16,3 4,2
Årets resultat 12,7 3,2
Aktiver i alt 80,8 50,9
Egenkapital i alt 21,3 13,8
Gns. antal ansatte 123 120
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2021.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109