23948sdkhjf

12 nye vækstlagstegnestuer klar til opgaver i kommunerne

Med arkitektonisk nerve, iværksætterånd og faglig nysgerrighed vokser nye tegnestuer frem i disse år. Og tilsammen bidrager de til at udfordre og udvikle arkitektfaget – til gavn for både brugere og bygherrer.

Nu er 12 nye vækstlagstegnestuer udvalgt i projektet Start, der skal hjælpe kommunerne med at få gang i samarbejdet med nystartede tegnestuer og dermed få adgang til nytænkende løsninger på deres aktuelle udfordringer. Det skriver Arkitektforeningen på sin hjemmeside.

Dreyers Fond og Arkitektforeningen har med Start sat sig for at hjælpe kommuner og tegnestuer med at finde hinanden og arbejde sammen om konkrete projekter. 

I kommunerne er der allerede stigende interesse for at arbejde sammen med de nye tegnestuer, men man ved ikke altid, hvordan man skal finde frem til dem, lyder det fra Arkitektforeningen.

Via Start-formidlede samarbejder kan de nystartede tegnestuer på én og samme gangopbygge dokumenterbar erfaring, og kommunerne får nyskabende løsninger på deres aktuelle udfordringer i mindre skala – det kan være udvikling af et byrum, en landsby, en toiletbygning, et træplantningsprojekt langs en vejstrækning eller noget helt femte.

Første samarbejdsaftaler er i hus - flere kommuner søges

Sidste år blev 23 nyetablerede tegnestuer udvalgt til projektet, og de første samarbejder mellem tegnestuer og kommuner er sat i søen. Nu er en endnu en ansøgningsrunde gennemført, og yderligere 12 tegnestuer altså er valgt.

Første match er mellem tegnestuen NOAA og Københavns Kommune, som netop nu samarbejder om en videreudvikling af Dyren – en populær, men nedslidt dyrelegeplads, som ligger i Folehavekvarteret i Valby.

Og flere aftaler på Sjælland, Fyn og i Jylland er i fuld gang med at blive indgået.

Arkitektforeningen vil dog stadig gerne i dialog med endnu flere kommuner, der løbende kan løbende melde sig til projektet. Projekterne får støtte fra Start til at dække en del af arkitektarbejdet, og derudover er der i nogle tilfælde mulighed for støtte til at supplere rådgivningen med særlige kompetencer – alt efter behov.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156