23948sdkhjf

Husbygger har hævet omsætningen med en halv mia.

Høj aktivitet gennem hele 2021 skabte gode resultater for Hybel-koncernen, hvis omsætning voksede til 1.531 mio.kr. mod 1.026 mio.kr. året forinden

Hybel-koncernen, der har kontorer i Horsens, Kolding, Aalborg og Roskilde, kan hæve armene over hovedet og se tilbage på et godt regnskab for 2021. Resultatet kommer på baggrund af et år med stor aktivitet og byggelyst i branchen.

Omsætningen steg således med 50 procent - til 1.531 mio.kr. i 2021 fra 1.026 mio.kr. i 2020. Det gav en fremgang på bundlinjen, hvor overskuddet efter skat landede på 68,1 mio. kr. mod 43,1 mio. kr. i 2020.

"Udviklingen kan primært henføres til en væsentlig øget aktivitet med salg og aflevering af betydeligt flere boliger og grunde end i 2020", kan man læse i årsrapportens ledelsesberetning, hvori ledelsen også erklærer:

Hybel Danmark A/S
Regnskabsår 2021 2020
mio. kr. mio. kr.
Nettoomsætning 1.531,5 1.026,2
Resultat før finansielle poster 93,8 61,4
Bruttofortjeneste 214,0 136,6
Resultat før skat 87,5 53,7
Årets resultat 68,1 43,2
Egenkapital 179,1 123,6
Antal ansatte 148 98
Kilde: CVR.

"Hybel-koncernen havde ved indgangen til 2021 ambitiøse vækstmål for regnskabsåret. Disse er blevet indfriet og mere til, idet koncernen opnåede et væsentligt bedre resultat end de budgetterede tal for regnskabsåret 2021. Ledelsen betragter således resultatet som meget tilfredsstillende."

Tror på mere vækst

Selvom ledelsen er meget tilfredse, stiller de sig ikke tilfredse med blot at gentage resultatet i indeværende regnskabsår. Tværtimod tror de på fortsat vækst. Det skyldes ikke kun, at kontorerne i henholdsvis Roskilde og Kolding er blevet etableret tilfredsstillende.

"Ledelsen har også i 2022 ambitioner om fortsat vækst - ikke kun i antal opførte huse i Hybel-regi, men også med det nylige køb af Stenhøj Husene, som er en stærk spiller på markedet for opførelse og salg af fritidshuse i hele Danmark", fremgår det at ledelsesberetningen.

Koncernen forventer i år at lave yderligere investeringer til IT for at understøtte udvidelsen i antallet af kontorer. Samtidig er opførelsen af det nye domicil til Hybels afdeling i Horsens påbegyndt. Det forventes at være klar til indflytning i løbet af 2023.

Der forventes i Hybel-koncernen en omsætningsstigning på omkring 20 procent og en overskudsgrad i niveauet tre-fem procent, hvor der dog er usikkerhed knyttet hertil. Krigen i Ukraine er én faktor, men en anden menneskelig tragedie udgør en anden faktor.

Menneskeligt tab

Mens selskabet kan se tilbage på et stærkt økonomisk resultat for 2021 og og gå en relativ optimistisk fremtid i møde, har indeværende år budt på et stort menneskeligt tab.

Hybel Danmark, der blev stiftet i 2016 af Michael Antitsch Mortensen, oplevede, at stifteren på tragisk vis og alt for tidligt gik bort 31. januar 2022.

"Michael, der om nogen har sat sit aftryk på branchen for opførelse af enfamiliehuse, anså med stolthed Hybel som sit næste livsværk, for hvilket han havde store ambitioner," kan man blandt andet læse i ledelsesberetningen.

Det er i den samme ånd, at Hybel drives videre, fremgår det.

"Ledelse og medarbejdere arbejder hver dag på at videreføre de værdier og ambitioner, der er indarbejdet af Michael Antitsch Mortensen. Værdier og ambitioner, som er grundstenene til de resultater, der er skabt i Hybel-koncernen frem til i dag, og som vil sikre gode resultater mange år frem".

Det er ikke lykkedes at få kommentarer til regnskabet fra Hybels adm. direktør Brian Langvad.

Se nøgletal for:
Læs mere om: hybel danmark
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.873