23948sdkhjf

Efter bedste resultat nogensinde: Enggaard-selskab investerer 1 milliard

BMS Koncernen med base i Aalborg, har netop afleveret regnskabet for 2021; Det hidtil bedste med et resultat på 261 mio. kr. efter skat på baggrund af en omsætning på 2,8 mia. kr. De tilsvarende tal var i 2020 på henholdsvis 209 mio. og 2,1 mia. kr., skriver kran-koncernen i en pressemeddelelse med henvisning til endnu ikke offentliggjorte regnskabstal.

– 2021-resultatet kan kun betegnes som meget tilfredsstillende særligt med baggrund i coronaudfordringerne, som vi nu forhåbentligt er ved at lægge bag os, udtaler koncerndirektør Jens Enggaard i pressemeddelelsen og uddyber:

– På den baggrund har vi også en forventning om at kunne fortsætte den kontrollerede vækst i de kommende år. Situationen omkring Ukraine skaber dog risiko for afmatning specielt indenfor byggeriet.

Han fortæller, at der frem til 2024 er afsat 1 mia. kr. til indkøb af endnu mere moderne og energivenligt materiel, primært kraner til blandt andet support af en travl vindindustri. Et forretningsområde, der ventes endnu mere tryk på netop som følge af Ukraine-situationen og Vestens behov for at mindske den russiske olie- og gasafhængighed.

Antallet af fuldtidsansatte i koncernen steg i 2021 fra 1018 til 1144 – i et år hvor virksomheden samtidig investerede for cirka 600 mio. kr. I de kommende år er mindst et eksemplar af en af verdens største kraner desuden på vej til BMS Heavy Cranes.

På baggrund af væksten i medarbejdere i BMS Heavy Cranes flyttede BMS Groups administration af pladsmæssige årsager i løbet af 2021 til en nyindrettet adresse i Aalborgs sydvestlige del. BMS Heavy Cranes har nu sit eget domicil i Nørresundby.

Global forretning vokser mest

BMS-koncernens kran-aktiviteter deles mellem to sideordnede driftsselskaber. Udlejnings- og servicevirksomheden, BMS Group, der primært opererer i Skandinavien og blandt andet ses på mange danske byggepladser, og BMS Heavy Cranes, den projektorienterede organisation, der byder ind på løsning af nogle af verdens største logistik- og løfteopgaver globalt: Først og fremmest til vindsektoren både on- og offshore. Men også på enorme løfteopgaver med tilknytning til eksempelvis olie- og gasboringer samt minedrift og andre industrier.

Begge forretningsområder er i vækst med BMS Heavy Cranes som den mest ekspanderende de senere år. BMS Heavy Cranes overhalede således i 2021 BMS Group omsætningsmæssigt og er vokset i omsætning fra 1,2 til 1,8 mia. kr. og fra cirka 450 op til ca. 550 fuldtidsbeskæftigede i perioden.

Hos BMS Heavy Cranes arbejdes der efter en plan om at skulle nyansætte mange medarbejdere i løbet af 2022. Det sker såvel indenfor den faglærte gruppe – on site - af eksempelvis kranførere, sitemanagers, sikkerhedsfolk og riggers. Og samtidig til BMS Heavy Cranes´ hovedkontor i Nørresundby med bl.a. ingeniører, jurister, økonomer og andet kontorpersonale.

Yderligere cirka 1000 mennesker er samtidig beskæftiget globalt med BMS Heavy Cranes opgaver hos underleverandører. BMS Heavy Cranes opererer for nuværende på fem kontinenter med omkring 20 datterselskaber og indtil flere joint ventures.

Den skandinaviske gren i koncernen, BMS Group, har ligeledes på sit kerneområde – udleje af kraner med mandskab - i både Danmark, Sverige og særligt Norge oplevet et højt aktivitetsniveau og en 10 pct. omsætningsfremgang.

I 2021 fusioneret BMS sit hidtil 100 pct ejede norske selskab ”Kranringen” ind i et større selskab, Crane Norway, som BMS Group nu ejer sammen med familien Stangeland fra Stavanger, med en halvpart til hver.

Crane Norway omsatte i 2021 for 900 mio. norske kr. med et resultat før skat på 90 mio. norske kr. – og 350 ansatte. Det er imidlertid alene BMS Group’s andel af resultatet, der indgår i koncernens årsregnskab 2021.

Ramt af Ruslands krig i Ukraine

BMS Heavy Cranes adm. direktør Morten Kammer har specielt store forventninger til forretningsbenets bidrag til koncernregnskabs i de kommende år til markederne i blandt andet USA, Afrika, England og Finland.

– Omvendt er konkurrencen også øget og indtjeningsmulighederne mindsket blandt andet på grund af af de voldsomt stigende fragtrater og brændselsomkostninger samt forsyningskæderne i det hele taget, siger Morten Kammer.

– Vi var netop i 2020 startet op i og havde store forventninger til Ukraine, hvor vores aktiviteter nu midlertidigt er sat helt i stå på grund af Ruslands invasion. Vi kan allerede nu se, at situationen, vil koste betydeligt på bundlinjen i 2022, også fordi vi har valgt at bibeholde cirka 25 medarbejdere i Ukraine, fortsætter han.

Trods inflation og prisstigninger noteres det samtidig, at BMS Heavy Cranes kontraktligt allerede er bundet prismæssigt af aftaler med sine største kunder i 2022 og et stykke ind i 2023.

Se nøgletal for:
Læs mere om: BMS BMS Heavy Cranes A/S
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172