23948sdkhjf

Gråkjær bygger domicil til designikons arvtagere

Efter et år med planlægning og byggeri er møbelproducenten Onecollection klar til at indtage virksomhedens nye domicil i Ringkøbing, som Holstebro-baserede Gråkjær har opført.

– Vi er i fuld gang med indflytningen, men jeg fornemmer allerede nu, at mine kolleger er glade for de nye rammer. Lyden i huset er god, og vi har masser af luft omkring os. Det bliver godt, fortæller Ivan Hansen, der er medejer og medstifter af Onecollection, der siden 2001 har haft eneretten til at producere Finn Juhl-møbler.

Møbelvirksomheden udvikler og producerer desuden møbler af designere som Kasper Salto, Thomas Sigsgaard og Henrik Tengler. Og netop sidstnævnte har i tæt samarbejde med entreprenøren Gråkjær været med at skabe de arkitektoniske linjer for det nye domicil, der har rejst sig ved indgangen til Ringkøbing. 

– Vi har i flere år gerne villet forny vores rammer i Ringkøbing. Men vi vidste også, at vi først skulle gå i gang, når vi kunne gøre det rigtigt. Med hjælp fra vores husarkitekt Henrik Tengler er vores tanker og ideer blevet omsat til skitser. De er, i tæt samarbejde med Gråkjær, blevet til det fantastiske domicil, vi nu kan flytte ind i, siger Ivan Hansen.

Hjemegnen som inspiration

Ambitionen har været at opføre et moderne domicil, der indkapsler Onecollections identitet og værdier som designvirksomhed. I både formgivning og materialevalg er der lagt vægt på at skabe et harmonisk samspil med den omkringliggende natur. Bygningens facade er beklædt med cortenstål og trælister, mens store glaspartier skaber lys og transparens i indretningen. Det nye domicil er bygget i 8,5 meters højde og har dermed udsigt mod Ringkøbing Fjord.

– Det skulle ikke være et stort monument, men en bygning, der bevarer roen og omfavner de omgivelser, den er en del af. Både til facaden og de indre rammer har vi derfor arbejdet med materialer med et råt udtryk. De passer til egnenes barske natur og giver samtidig ro og plads til vores forfinede møbler, siger Ivan Hansen. 

Det nye domicil huser både lager, samleværksted og administration og samler på den måde Onecollections aktiviteter under ét tag, og også hos Gråkjær har man sat pris på opgaven.

– Det har været en stor fornøjelse at arbejde sammen med Onecollection, som har været både visionære og engagerede i forhold til at skabe et moderne domicil, der omfavner bygningens funktion og beliggenhed. Der er lagt mange kræfter i at skabe en arbejdsplads, som bidrager positivt til medarbejdernes hverdag. Den interne logistik har haft høj prioritet, og samtidig er der med lysindfald i facader og tag skabt et lyst og åbent miljø, siger Henrik Skaarup, direktør hos Gråkjær.

Og selvom Onecollection har kunnet bidrage med egen husarkitekt, fastslår Ivan Hansen, at det har været afgørende med en professionel byggepartner på holdet.

– Vi er rigtig gode til møbler, men knap så stærke, når det kommer til byggeri. Vi havde derfor brug for en samarbejdspartner, som kunne stå for det hele. Gråkjær har ekspertisen til at løfte en stor opgave, og de har stået for det hele. De har også brugt en del samarbejdspartnere fra lokalområdet, og det er vi selvfølgelig rigtig glade for, siger Ivan Hansen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156