23948sdkhjf

Næsten dobbelt så mange svaner over dansk byggeri

På to år er antallet af byggeriet i Danmark og Norden, som er udstyret svanemærket, steget med 89 pct., så der nu findes godt 66.000 svanemærkede lejligheder, huse, skoler og daginstitutioner, der enten er opført eller under konstruktion.

Det viser nye tal fra Nordisk Miljømærkning ifølge Miljømærkning Danmark, der har ansvaret miljømærket.

- Det vidner om, at byggebranchen i høj grad har fokus på at bidrage til den grønne omstilling, og her er Svanemærket et godt redskab, da mærket ser på hele byggeriets livscyklus, vurderer Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark, i en kommentar til udviklingen, og påpeger:

- Særligt er det værd at bemærke bredden i svanemærkede byggerier, som blandet andet tæller lejligheder, daginstitutioner og skoler.

Investorerne efterspørger certificeringer

Fra arkitektfirmaet Arkitema lyder det, at særligt de store investorer stiller krav om certificeret byggeri.

- Vi oplever stor efterspørgsel på certificeringer. Investorerne vil gerne bidrage til den grønne omstilling, da flere ser økonomiske fordele ved at certificere, fortæller Henrik Poulin, civilingeniør og senior bæredygtighedskonsulent hos Arkitema, i meddelelsen.

Arkitema er rådgiver for blandt andet AP Pension, som har taget en strategisk beslutning om kun at opføre svanemærkede boligbyggerier.

Også i Gladsaxe Kommune har man valgt at satse på Svanemærket. Her skal alle kommende børnehuse nemlig certificeres med Svanemærket.

Det kan ud læse mere om i denne artikel: 

Entreprenør tænker ud af boksen: Specialviden skaber fodfæste på nyt marked

Svanemærket har netop haft skærpede krav til nybyggeri i høring. De nye kriterier forventes at blive lanceret i slutningen af 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156