23948sdkhjf

Bloxhub henter ny formand hos Gehl

Helle Søholt skal bidrage med at udbrede nordiske modeller for bæredygtig udvikling til resten af verden

Adm. direktør hos Gehl, Helle Søholt, bliver ny bestyrelsesformand for innovationshub, der skal ekspandere internationalt. Hun afløser Lars-Peter Søbye, adm. direktør hos Cowi, på posten.

Helle Søholt er arkitektuddannet fra Det Kongelige Akademi i København samt fra University of Washington i Seattle, USA.

Derudover er hun stiftende partner hos Gehl og har en Master i Management Development fra Copenhagen Business School.

Bloxhub, som er den nordiske hub for bæredygtig byudvikling, står over for at skulle ekspandere internationalt, "hvor ambitionen er at stå som en global spydspids i den kommende grønne urbane transformation som klimaforandringer medfører", som det hedder i en pressemeddelelse i forbindelse med udnævnelsen.

Jeg kender værdien, som dette økosystem kan bidrage med, når de inddrager branchens partnere i vanskelige spørgsmål som bæredygtig urbanisering Helle Søholt, ny bestyrelsesformand hos Bloxhub

- I forhold til den dagsorden har Helle Søholt en særlig erfaring at bringe til bordet, siger Torben Klitgaard, adm. direktør i Bloxhub.

- Jeg er glad for, at Helle Søholt skal stå i spidsen for vores bestyrelse. Helle er en dygtig og visionær leder, der har et stærkt engagement i et holistisk syn på bæredygtig byudvikling samt et globalt perspektiv på, hvordan man løser de stigende dilemmaer, den urbane tranformation medfører. Derfor er hun også et naturligt valg for os, der i den kommende tid fokuserer på at vækste internationalt gennem tværfaglige partnerskaber.

Også den nye formand er glad for at overtage stafetten:

- Fra personlig erfaring og som virksomhedsmedlem af Bloxhub siden grundlæggelsen kender jeg værdien, som dette økosystem kan bidrage med, når de inddrager branchens partnere i de vanskelige spørgsmål, som bæredygtig urbanisering står over for, som en kilde til viden og en provokation til samarbejde og handling, siger Helle Søholt.

Hun er et naturligt valg for os, der i den kommende tid fokuserer på at vækste internationalt gennem tværfaglige partnerskaber. Torben Klitgaard, adm. direktør, Bloxhub

- Jeg bliver nu en del af en anerkendt bestyrelse, der vil fokusere på hvordan denne værdi kan nå ud til flere nationalt, og helt afgørende, til nye internationale partnere. Bloxhub og dets medlemmer har meget at bidrage med i forbindelse med den globale bæredygtige omstilling, og ligeledes har vi meget at lære og udvikle globalt. At hjælpe med at udvikle nye forbindelser   vil være afgørende, hvis vi skal levere på vores fælles urbaniseringsmål, tilføjer hun i pressemeddelelsen.

Samtidig takker Torben Klitgaard den afgående bestyrelsesformand, Lars-Peter Søbye, adm. direktør hos Cowi, for sit store engagement og arbejde i hub'en siden etableringen i 2016.

Bloxhub har nye ambitioner

Bloxhub er en nordisk innovationshub for bæredygtig byudvikling, der består af et rum for samarbejde i Blox-bygningen i København, en programporteføjle, der faciliterer fremtidens grønne løsninger, samt et internationalt netværk, der består af virksomheder, organisationer og forskningsinstitutioner inden for urbanisering.

Nu er det ambitionen, at den internationale gren skal styrkes og udbygges yderligere.

Over de kommende 30 år er det forventningen, at verdens urbane befolkning bliver fordoblet. Det vil kræve en grundlæggende forandring i den måde, vi designer, bygger og tænker byer på. 

Bloxhub er grundlagt med udgangspunkt i, at fremtidens løsninger kræver et langt tættere samarbejde mellem arkitektur, tech, design, byggeri og byudvikling. Hub'en er en nonprofit forening, etableret i juni 2016 af Realdania, Københavns Kommune og Erhvervsministeriet.

Bloxhub

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.328