23948sdkhjf

Ønsker kabelbane, slæbested og fiskemarked - to arkitekter skal dyste om opgave i Sønderborg

To tegnestuer skal komme med bud på, hvordan et centralt område tæt på vandet i Sønderborg kan kobles med nye boliger på Sundgade, der ligge ned til vestsiden af Als Sund i Sønderborg. 

Arbejdet med at finde to velegnede tegnestuer er i gang. De skal indleverede deres konceptforslag i september, hvorefter bedømmelsen går i gang.  Og ifølge tidsplanen skal det vindende forslag præsenteres allerede i år, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

– Sundgade-området har en attraktiv placering, hvor mange uden tvivl gerne vil bo, men også opholde sig. Der er med andre ord et stærkt fokus på området, og det forpligter os som politikere. Jeg er meget spændt på at se, hvordan kreative arkitekter forestiller sig en ramme for et spændende, nyt område, siger Kirsten Bachmann, formand for Teknik-, By- og Boligudvalget i Sønderborg Kommune, som netop har godkendt programmet for arkitektkonkurrencen.

Udvikling af Sundgade-området er en del af bystrategien for Sønderborg By, der der sætter retningen og rammerne for, hvordan byen skal udvikle sig fremover.

Kabelbane, slæbested og fiskemarked

I processen med at udvikle Sundgade har borgere i sommeren 2020 været inviteret til at komme med ideer og forslag. Desuden er der holdt en række møder med bl.a. områdets fiskere og restauratør, handelslivet, Destination Sønderjylland og andre interessenter.

– Borgerønskerne er mange – fra kabelbane, fiskemarked og bevarelse af den maritime historie, en lille plads til koncerter, et grønt område, lavt byggeri med åbne havkig imellem, plads til en træjollehavn og et lille slæbested, bådudlejning, bevarelse af ”landsbystemning” og klare anvisninger for at undgå ulovligt lystfiskeri – for bare at nævne nogle få af de mange ideer, , siger Kristian Beuschau, næstformand i Teknik-, By- og Boligudvalget, i pressemeddelelsen og konstaterer: 

- Det er mange ønsker til et lille område, og det bliver spændende at se, hvad der kan realiseres. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14