23948sdkhjf

Licitationen mener: Uddannelsernes stjernestund

Det er nok ikke for meget sagt, at erhvervsuddannelsernes danske stjernestund sætter ind i dag, når danske lærlinge samles i vestsjællandske Høng til DM i Skills.

Det årlige danmarksmesterskab for lærlinge, som blev aflyst sidste år på grund af coronaen, er med årene blevet en stadig større succes med flere deltagere og flere fag. Men også med langt flere tilskuere til at overvære konkurrencerne.

Der er da også al mulig grund til at sætte øget fokus på erhvervsuddannelserne. For ikke bare bygge- og anlægsbranchen, men hele dansk erhvervsliv, vil i fremtiden mangle faglærte, hvis den nuværende situation med lav søgning mod erhvervsuddannelserne fortsætter.

Senest viser en undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, at søgningen mod uddannelserne fra 2015 til 2022 er steget med 1,5 procentpoint. Men tallet har været stagnerende de seneste tre år på cirka 20 procent. Regeringen har en målsætning om, at tallet inden 2025 skal være på 30 procent.

Derfor er DM i Skills så afgjort et vigtigt element til at få flere unge til at vælge erhvervsuddannelserne til. Forhåbentlig tager de deres forældre med, for det er ikke mindst dem, der skal overbevises om, at en tømreruddannelse er lige så god som gymnasiet.

På forhånd, stort tillykke til alle vinderne og deltagerne. Nyd jeres stjernestund. I gør jeres til at udbrede erhvervsuddannelserne. Men bolden ligger lige så meget på forældrenes og uddannelsernes banehalvdel for at få flere til at gå håndværksvejen.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ingeniør: Ikke nok at frabede sig hop på fantribune i Parken
Regnskab: Jysk elementproducent mere end tredobler sit overskud
NCC har sat slutspurten ind på stort renoveringsprojekt
Nyt byggefirma går konkurs
150 studerende designer nyt oplevelsescenter nær Aalborg
Vælger Enemærke & Petersen til stor renovering
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.265