23948sdkhjf

Licitationen mener: Uddannelsernes stjernestund

Det er nok ikke for meget sagt, at erhvervsuddannelsernes danske stjernestund sætter ind i dag, når danske lærlinge samles i vestsjællandske Høng til DM i Skills.

Det årlige danmarksmesterskab for lærlinge, som blev aflyst sidste år på grund af coronaen, er med årene blevet en stadig større succes med flere deltagere og flere fag. Men også med langt flere tilskuere til at overvære konkurrencerne.

Der er da også al mulig grund til at sætte øget fokus på erhvervsuddannelserne. For ikke bare bygge- og anlægsbranchen, men hele dansk erhvervsliv, vil i fremtiden mangle faglærte, hvis den nuværende situation med lav søgning mod erhvervsuddannelserne fortsætter.

Senest viser en undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, at søgningen mod uddannelserne fra 2015 til 2022 er steget med 1,5 procentpoint. Men tallet har været stagnerende de seneste tre år på cirka 20 procent. Regeringen har en målsætning om, at tallet inden 2025 skal være på 30 procent.

Derfor er DM i Skills så afgjort et vigtigt element til at få flere unge til at vælge erhvervsuddannelserne til. Forhåbentlig tager de deres forældre med, for det er ikke mindst dem, der skal overbevises om, at en tømreruddannelse er lige så god som gymnasiet.

På forhånd, stort tillykke til alle vinderne og deltagerne. Nyd jeres stjernestund. I gør jeres til at udbrede erhvervsuddannelserne. Men bolden ligger lige så meget på forældrenes og uddannelsernes banehalvdel for at få flere til at gå håndværksvejen.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14