23948sdkhjf

Torntoft & Mortensen-konkurs truer skolebyggeri

Igen, igen. Det kan i værste fald blive det, som de byggeansvarlige ved Viborg Kommune skal sige om udbuddet af den store tømrerentreprise på byggeriet Lysningen, en ny skole i Viborg-bydelen Overlund, efter sidste uges konkurs hos Torntoft & Mortensen.

Den Horsens-baserede byggevirksomhed vandt i september sidste år tømrerentreprisen til 45 mio. kr., den næststørste fagentreprise på det godt 230 mio. kr. dyre skolebyggeri, som i første omgang skal have plads til 750 elever.

Som beskrevet tidligere på ugen arbejder kurator på at finde en køber af konkursboet, som kan overtage og afslutte Torntoft & Mortensens byggesager.

Fakta: Lysningen i Overlund

Lysningen omfatter en ny skole til 750 elever og en ny idrætshal. Skolen skal senere kunne udvides til op til 1.300 elever.

Bygningen opføres ved Overlund Hallen i Viborg.

Desuden skal der kunne etableres en ny Hal 2 med fokus på springgymnastik og atletik, hvis foreningerne kan finansiere det.

Det nye samlingssted skal - som skolen og hallen i dag - danne ramme om undervisning og foreningsidræt, men der skal også skabes plads til nye idrætsgrene og de borgere, som slet ikke er organiseret. 

Og det krydser man fingre for på kommunekontoret i Viborg. Et udfald uden en køber kan nemlig betyde, at det i forvejen forsinkede skolebyggeri må vente på et nyt udbud af tømrerentreprisen, skriver Viborg Stifts Folkeblad. 

- Det er naturligvis en træls situation, men vi håber på en meget hurtig løsning. Heldigvis er tømrerarbejdet slet ikke gået i gang ved Lysningen. Det er først planlagt til efteråret, så her og nu betyder konkursen ikke noget for tidsplanen, siger Martin Olesen, projektleder ved Viborg Kommune, til Viborg Stifts Folkeblad.

Genudbud kostede et år 

Byggeriet af Lysningen kom skidt fra start, og måtte i starten af 2021 annullere det oprindelig udbud af 14 fagentrepriser på grund af en uventet stigning i leveringstiden for betonelementer. Skoleprojektet blev samtidig forsinket med et år og den ventede åbningsdato rykket fra august 2023 til sommeren 2024. 

Efter et genudbud faldt hovedparten af fagentrepriserne på plads i september 2021, blandt andet med Torntoft & Mortensen på den økonomisk vægtige tømrerprise. 

Genudbuddet betød ikke kun en ny åbningsdato for skolen i Overlund. Anlægsrammen måtte øges fra tidligere 220 mio. kr. til 230 mio. kr. For at dække overskridelsen blev der fundet en række besparelser i entrepriserne og på inventar, ligesom skoleprojektet fik tilført yderligere 10 mio. kr.

Resultatet af udbuddet i september 2021 

Råhusentreprisen: NCC Danmark - 70,6 mio. kr.

Tømrerentreprisen: (Oprindeligt) Torntoft & Mortensen - 45,0 mio. kr.

Tagentreprisen: Hetag Tagdækning Nord - 6,4 mio. kr.

Smedeentreprisen: Kærsgaard A/S - 2,4 mio. kr.

Inventarentreprisen: Uno Uniqa Group - 2,3 mio. kr.

VVS-entreprisen: Brøndum A/S - 6,3 mio. kr.

Ventilationsentreprisen: Brøndum A/S - 8,4 mio. kr.

CTS-entreprisen: BE Installationer - 1,9 mio. kr.

Sprinklerentreprisen: GK Danmark – 3,3 mio. kr.

EL-entreprisen: Bravida Danmark – 11,0 mio. kr.

Malerentreprisen: Penta Byg – 3,0 mio. kr.

Anlægs- og gartnerentreprisen: Buus Anlægsgartner – 8,9 mio. kr.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156