23948sdkhjf

Dialog kan sikre mod at opgaver udskydes - det har byggeriet brug for

Offentlige styrelser og forvaltninger får ofte på puklen, når de håndhæver love og regler. Så derfor er det vel på sin plads at give et velment skulderklap til Økonomistyrelsen.

Styrelsen vil nemlig, i lyset af prisstigninger og varemangel i kølvandet på krigen i Ukraine, give mulighed for at ændre i udbud i stedet for at lade dem gå helt om. Det sker med hjemmel i udbudsloven paragraf 183.

Konkret vil det betyde, at offentlige opdragsgivere kan gå i dialog med private leverandører og holde fast i det gode samarbejde med dem, på trods af prisstigninger og varemangel. De offentlige opdragsgivere kan således udvise fleksibilitet med henblik på - sammen med leverandørerne - at finde løsninger på de konkrete udfordringer.

En af mulighederne er, at de offentlige opdragsgivere, i stedet for at annullere udbuddet og lade det går helt om, nu kan ændre i udbuddet, så det passer til de faktiske forhold med stærkt stigende materialepriser og varemangel.

I den aktuelle situation er det en rigtig god udmelding fra Økonomistyrelsen, som både kan sikre, at opgaverne bliver gennemført og at de private leverandører, i dialog med de offentlige opdragsgivere, løbende kan finde frem til de bedste løsninger.

Måske kan dette løsningsorienterede og fleksible samarbejde om opgaverne endda smitte af på samarbejdet i byggebranchen fremover.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11