23948sdkhjf

Digitaliseringen breder sig i de større maskiner

I det sjællandske center for tungt materiel i Kirke Hyllinge er der hos GSV GPS-maskinstyring på 120 maskiner over 16 tons. Gennem de seneste år har afdelingen oprustet med egne folk på GPS-området for at kunne supporte maskinførerne, så de igen kan servicere kunderne bedst muligt. Det fremgår af en pressemeddelelse, som leverandøren Sitech står bag.

Som udlejningsvirksomhed handler det om at have de "rigtige varer" på hylderne. Dem kunderne efterspørger. Og det kan være svært at have det ideelle sortiment, når entreprenørerne har lejet mange af de store maskiner til opgaverne i forbindelse med det omfattende anlægsarbejde på Femern Bælt-forbindelsen, og når det samtidig er svært at få leveret nye fra producenterne.

- Det er de store maskiner med GPS-udstyr, kunderne efterspørger, siger direktør Jesper Lykke Jensen fra GSV i Kirke Hyllinge. Her har GSV Materialeudlejning A/S etableret sit sjællandske TMF-center (Tungt Materiel med Fører).

- Kunderne har aldrig fokuseret så meget på effektivitet, produktivitet og omkostninger, som de gør i dag. Med GPS-maskinstyringssystemer arbejder maskinerne præcist, og entreprenørerne har styr på kvalitetssikringen og sparer arbejdstid, materialer og én håndmand, forklarer han.

Sjællandske TMF beskæftiger omkring 100 mand, hvoraf hovedparten er maskinførere. Maskinparken tæller 210 relativt nye maskiner over 16 tons, hvoraf der er monteret GPS-maskinstyringssystemer på de 120. Heraf er langt de fleste gravemaskiner og dozere. Kunderne er fordelt over hele landet.

Standard i dag er, at nye maskiner bliver leveret med 3D-maskinstyringssystem og rotortilt. Typisk sørger Sitech Danmark - eneforhandler af Trimble’s udstyr herhjemme - for, at maskinerne bliver monteret med GPS-udstyret, mens de bliver klargjort hos Volvo, Liebherr eller Hydrema.

Indsatsområdet GPS

Ligesom udlejningsvirksomheder har deres egne værksteder, der reparerer og servicerer entreprenørmaskiner, har GSV i Kirke Hyllinge etableret sin egen GPS-afdeling. Morten Pedersen, der har ansvaret for dette materialeområde, har i øvrigt en fortid som teknisk supporter hos netop Sitech Danmark. Ud over GPS-delen tager han sig af flere administrative funktioner.

- Når vi taler om GPS, så bruger jeg det meste af min tid på intern support, træning af maskinførere og bestilling af reservedele, bl.a. kabler og sensorer. Før kørte jeg også ud og lavede service og vedligehold på GPS-systemerne, fortæller han.

Den udekørende GPS-service bliver i dag varetaget af Frits Borgermann, der også tidligere har arbejdet for Sitech Danmark.

Hurtig udrykning

- Ved at have vores egen GPS-service, så kan vi hurtigere rykke ud og hjælpe vores maskinførere. Det er jo ikke nok at sige, at vi skal have en høj standard inden for service og vedligehold, vi skal også kunne praktisere det, pointerer Morten Pedersen med et stort smil.

Morten Pedersen tilføjer, at der på alle Trimble’s GPS-systemer dækningsmæssigt er fuld konstellation på satellitterne. 25-30 satellitter sikrer både en højere oppetid, og at der bliver trukket et bedre billede til skærmen, sammenlignet med løsningen på 16-18 satellitter.

- Vi prioriterer høj service og vedligeholdelse af vores GPS-udstyr. Det er også derfor, at vi holder os til ét mærke, så er det mere strømlinet. Vi har et godt og konstruktivt samarbejde med Sitech, som leverer det bedste grej, vi kan få på markedet, fastslår Jesper Lykke Jensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113