23948sdkhjf

To rådgiverhold viser vejen ved Vestkysten

Nu er der sat navn på de rådgivere, som skal forme fornyelsen af to populære turistdestinationer på Jyllands vestkyst, Blåvand og Vejers nær Esbjerg. Det skriver Varde Kommune i en pressemeddelelse. 

Projekterne til samlet godt 75 mio. kr. skal i 2025 resultere i færdigrenoverede bymidter, så de to kystbyer skiller sig ud som attraktive mål for turister. 

Sleth A/S skal sammen med Skaarup Landskab og Fuldendt Rådgivende Ingeniører P/S føre fornyelsen af bymidten i Blåvand ud i livet.

Blåvand:

  • Projektet i Blåvand beløber sig til samlet 47,8 mio. kr., hvoraf Realdania via indsatsen ’Vestkysten viser vejen’ støtter med 5,2 mio. kr. til Det blå Torv, erhvervsdrivende yder en medfinansiering på 7,2 mio. og lokal medfinansiering, der indtil videre er på 120.000 kroner.
  • Fornyelsen af bymidten i Blåvand skal sammen med en ny trafik- og parkeringsløsning styrke kvaliteten af bymiljøet, mindske biltrængslen og skabe bedre vilkår for bløde trafikanter.

Projektet i Vejers er det Fuldendt Rådgivende Ingeniører P/S, Norrøn A/S, Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue ApS og Trafikplan Rådgivende Ingeniører, som skal stå. 

Vejers:

  • I Vejers beløber projektet sig til 26,9 mio. kr., hvoraf Realdania via indsatsen ’Vestkysten viser vejen’ støtter med 3 mio. kr. til bebyggelsen på Soltorvet og erhvervsdrivende yder medfinansiering på 6 mio. kr.
  • Fornyelsen i Vejers består af etablering af Soltorvet. Derudover opføres en bygning, som indeholder toiletfaciliteter, strand- og surfudstyr, mobil sauna, borde og bænke. Samtidig iværksættes en renovering af bymidten.

Med valget valget af to rådgiverteamskan arbejdet nu for alvor gå i gang, lyder det i pressemeddelelsen fra Preben Friis-Hauge, formand for Plan- og Teknikudvalget i Varde Kommune: 

– Det er to stærke rådgiverhold, der skal løfte Blåvand og Vejers op i en ny kvalitetsliga. En liga hvor bymidterne i de to byer i 2025 kendetegnes ved smidig trafikafvikling og rekreative pladser med den omkringliggende natur som baggrundstæppe, udtaler udvalgsformanden.

Vestkysten viser Vejen:

  • Med indsatsen ’Vestkysten viser Vejen’ vil Realdania bidrage til at løfte flere af de centrale kystbyer og styrke attraktioner langs den danske vestkyst til glæde for alle, der bor ved og besøger Vestkysten.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Spår 20.000 færre job i byggeriet: - Det er ret voldsomt
Licitationen mener: Bygherrerne presser uskik ind i byggeriet
Grossister: Grøn rådgivning er et konkurrenceparameter på linje med pris
Populær ferierute udvides for 992 millioner kroner
Rekonstruktør forventer Kullegaard-afklaring i næste uge
Byggeplaner i Hjørring er ulovlige: Salling Group må droppe nyt stort indkøbscenter
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.156