23948sdkhjf

Boligprojekt får navn efter kendt ingeniør

Et stenkast fra Danmarks største nye skov Vestskoven og klos op ad både supercykelsti, skole og en ny dagligvarebutik vil de nye beboere i Carl Bro Haven allerede fra dag 1 opleve et nærværende bymiljø.

Projektet, som ATP Ejendommen er bygherre på, står klar til indflytning i foråret 2024 og består af 200 nye boliger fordelt på fire nye bygninger samt en bygning, som er bevaret fra det tidligere bygningskompleks.

Den første med flexordning

Boligprojektet får navn efter ingeniøren Carl Bro, der skabte virksomheden, som senere blev til først et verdensfirma, siden opkøbt af den svenske ingeniørgigant Sweco.

Kort om Carl Bro

Carl Bro blev født på Fur og tog sin studentereksamen i Viborg.

Han blev i 1952 uddannet civilingeniør i København.

Grundlagde i 1959 ingeniørvirksomheden af samme navn og lagde sit hovedkvarter på Granskoven 8-10. Carl Bro gruppen er i dag en del af den rådgivende arkitekt- og ingeniørvirksomhed Sweco.

Udover sit virke som ingeniørvirksomhed er den anerkendt for at være en af de første danske virksomheder til at indføre flexordning for sine medarbejdere og for sine aktiviteter på det afrikanske kontinent som fast partner med Danida.

Carl Bro døde i 2006 - 80 år gammel.

Kan ikke overvurderes

Ifølge Glostrups borgmester Kasper Damsgaard (S) kan betydningen af Carl Bro i Glostrup ikke overvurderes:

- Det er en gave for enhver kommune at have iværksættere som Carl Bro. Han har om nogen givet liv til området og det er min klare forventning, at de mange nye boliger på en ny måde bringer liv. For mig er det derfor naturligt, at området opkaldes efter ham, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Ud over de 200 nye boliger kommer Carl Bro Haven til at rumme tagterrasser, grønne fællesområder og et orangeri. Den store grund kommer også til at lægge jord til to nye veje, som har fået navnene Grannålen og Grankoglen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156