23948sdkhjf

Licitationen mener: Der er brug for kvinder i byggeriet

Går vi bare 20-30 år tilbage i tiden, var kvindelige håndværkere og lærlinge på de danske byggepladser et særsyn.

I dag er det heldigvis anderledes, og antallet af kvindelige lærlinge har været stigende de senere år.

Men skal bygge- og anlægsbranchen kunne følge med i forhold til at skaffe kvalificeret arbejdskraft, er flere kvinder i bygge- og anlægsbranchen en absolut nødvendighed.

Der er imidlertid stadig udfordringer med at skaffe nok kvinder til byggefagene. Det er ikke mindst i det lys, at en række af byggeriets store spillere er gået sammen i Foreningen Byggeriets Diversitetsdag for at fremme diversiteten i bygge- og anlægsbranchen.

Foreningen spiller jo fint sammen med flere andre initiativer, som skal skabe opmærksomhed omkring flere kvinder i byggeriet. Eksempelvis Boss Ladies, der kæmper for at få flere kvindelige lærlinge i byggeriet. En indsats, som blev hædret med en Building Award i 2020.

Og det er desværre også det lange seje træk, som skal til for, at bygge- og anlægsvirksomhederne kan ansætte flere kvinder. For det ligger desværre stadig mange piger fjernt at kigge mod en fremtid i byggeriet, når de eksempelvis skal vælge uddannelse efter folkeskolen. Derfor skal de gode eksempler også frem i lyset, og det er endnu bedre, når de største spillere i branchen går forrest.

Der er brug for en samlet indsats for at få flere kvinder i bygge- og anlægsbranchen. Kampen om arbejdskraften bliver ikke mindre, og derfor er det om, at alle tager handskerne på og kæmper for det.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094