23948sdkhjf

Licitationen mener: Der er brug for kvinder i byggeriet

Går vi bare 20-30 år tilbage i tiden, var kvindelige håndværkere og lærlinge på de danske byggepladser et særsyn.

I dag er det heldigvis anderledes, og antallet af kvindelige lærlinge har været stigende de senere år.

Men skal bygge- og anlægsbranchen kunne følge med i forhold til at skaffe kvalificeret arbejdskraft, er flere kvinder i bygge- og anlægsbranchen en absolut nødvendighed.

Der er imidlertid stadig udfordringer med at skaffe nok kvinder til byggefagene. Det er ikke mindst i det lys, at en række af byggeriets store spillere er gået sammen i Foreningen Byggeriets Diversitetsdag for at fremme diversiteten i bygge- og anlægsbranchen.

Foreningen spiller jo fint sammen med flere andre initiativer, som skal skabe opmærksomhed omkring flere kvinder i byggeriet. Eksempelvis Boss Ladies, der kæmper for at få flere kvindelige lærlinge i byggeriet. En indsats, som blev hædret med en Building Award i 2020.

Og det er desværre også det lange seje træk, som skal til for, at bygge- og anlægsvirksomhederne kan ansætte flere kvinder. For det ligger desværre stadig mange piger fjernt at kigge mod en fremtid i byggeriet, når de eksempelvis skal vælge uddannelse efter folkeskolen. Derfor skal de gode eksempler også frem i lyset, og det er endnu bedre, når de største spillere i branchen går forrest.

Der er brug for en samlet indsats for at få flere kvinder i bygge- og anlægsbranchen. Kampen om arbejdskraften bliver ikke mindre, og derfor er det om, at alle tager handskerne på og kæmper for det.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.133