23948sdkhjf

Stor østjysk entreprenør sætter biolog bag biodiversitet på konkrete projekter

Raundahl & Moesby investerer offensivt i biodiversitet ved at tilknytte Kristine Engemann Jensen, som er biolog og forsker ved Aarhus Universitet. Hun skal bidrage med ekspertviden om biodiversitet og samtidig arbejde med at få mere biodiversitet ind i selskabets mange bolig- og erhvervsprojekter. 

– Biodiversitet er komplekst, og vi må sande, at vi ikke ved nok om hvordan vi bedst skaber biodiversitet i vores byggerier, , udtaler adm. direktør Carsten Raundahl fra Raundahl & Moesby i en pressemeddelelse om trækket og uddyber:

– Der skal indtænkes så meget biodiversitet og vel at mærke den rigtige form for biodiversitet, der spiller sammen med det omkringliggende miljø, på de byggerier, vi er involverede i, og det skal vores nyansatte forsker bidrage til. 

Bidrager konkret til fire projekter

Kristine Engemann Jensen arbejder konkret med biodiversitet på fire af Raundahl & Moesbys byggerier:

Europaplads i Aarhus, hvor der opføres et 19.000 kvm erhvervsbyggeri, nyt firmadomicil for Danish Crown i Randers på 13.200 kvm, nyt firmadomicil for Aarhus Vand på 10.000 kvm og Risskov Brynet i Aarhus, som er et boligbyggeri på 21.400 kvm.

– Når vi taler erhvervsbyggerier tror jeg den største omstilling ligger i at få ændret synet på, hvad man opfatter som pænt. Virksomhederne skal acceptere arealer, som ikke er så friserede som i dag. Hvor der er mere variation i vegetationen, som giver levegrundlag for insekter, bier og fugle, og hvor arealet måske kun bliver slået to gange om året. Det er en reel omstilling, der skal til, udtaler Kristine Engemann Jensen og fortsætter: 

– Vi arbejder indenfor boligbyggeri med at skabe mere biodiversitet på Risskov Brynet i Aarhus. I samspil med landskabsarkitekterne vælger vi danske plantearter, som passer til det omkringliggende miljø, og på den måde opnår vi en forstærkende effekt, hvor vi skaber en størrre sammenhæng i landskabet og øger biodiversiteten ved at tiltrække insekter og fugle.

Vidensdeling på flere måder

Kristine Engemann Jensen er ansat som adjunkt ved sektion for Biodiversitet & Økoinformatik ved Aarhus Universitet og deltidsansat hos Raundahl & Moesby. Hos Raundahl & Moesby arbejder hun som del af jobbet også med at uddanne organisationen i mere viden om biodiversitet.

Det gøres på flere måder.

Hun arbejder med at sammenfatte teoretisk viden om biodiversitet i byggeriet i et kompendie, som skal kunne bruges som et opslagsværk. Samtidig har hun i samarbejde med organisationen udviklet en beregningsmodel til beregning af biodiversitet på et grundstykke, før et byggeri er opført, og efter det er opført. Modellen giver mulighed for at vise, hvordan forskellige valg påvirker biodiversiteten og bruges også i forhold til Raundahl & Moesbys mange bygherrer.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Gamle kontrakter og kvalitetskrav gør bæredygtighed til en udfordring på Femern
Se listen: Byggeriet tjente styrtende og postede milliarder i statskassen
Stort datacenter på vej til Nordjylland
Arkitektdirektør har ny omsætningsrekord i sigte
Boligafdeling i Kolding gennem største renovering i 60 år
Nu skal der idéer på banen: Tre teams udvalgt til nyt kvarter i Bagsværd
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.157