23948sdkhjf

Licitationen mener: Alder er da vigtig ved jobansøgning

Der er brug for alle hænder og hoveder på det danske arbejdsmarked. Ikke mindst i byggebranchen, hvor aktivitetsniveauet fortsat er tårnhøjt. Også det grå guld er mere end nogensinde sat i spil.

Mange virksomheder gør meget for at holde de ældre medarbejdere på arbejdsmarkedet. Og banker der en lidt ældre jobansøger på døren, ja, så bliver de ikke smidt på porten.

Nu har Folketinget tilmed vedtaget en lov, som betyder, at det fra den 1. juli 2022 vil være forskelsbehandling, hvis en arbejdsgiver anmoder om oplysninger om en ansøgers alder i forbindelse med jobansøgningen eller gennem elektroniske rekrutteringssystemer. De nye regler vil således kræve, at felter om alder og fødselsdato i rekrutteringssystemer fjernes.

Det er helt i tråd med gængs opfattelse, at man naturligvis ikke skal forskelsbehandle på grund af alder og på forhånd vælge "de gamle" fra. Det handler jo om at finde den bedst kvalificerede til det aktuelle job.

Nu kan man jo mene, hvad man vil, i forhold til om politikerne skal blande sig i, hvordan arbejdsgiverne ansætter nye medarbejdere, og hvad de må spørge om at få at vide om jobansøgeren. Men, det er da vist i store træk allerede reguleret af arbejdsmarkedets parter.

Derfor er det udelukkende lovgivning for signalværdien skyld. For arbejdsgiverne må stadig gerne kræve, at den jobsøgende vedlægger eksamensbeviser o.a. - hvoraf man jo hurtigt kan udlede ansøgerens alder.

Hallo. Er der en - ældre - voksen til stede?

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125