23948sdkhjf

Altanfirma sætter rekord: 2022-omsætningen er sikret, og nye montører står på venteliste

Hverken corona eller forlængede sagsbehandlingstider i kommunerne har stået i vejen for Altana A/S.

Virksomhedens overskud rammer sit hidtil  højeste med 12,8 mio. kr. efter skat i det forgange år, hvor samtidig omsætning - som ikke er oplyst - voksede med 27 pct. i forhold til 2020. Og det er ifølge altanfirmaet med base i Ringsted omsætningsrekord.

Omsætningen for 2022 er allerede sikret, og nye montører står på venteliste for at blive ansat, lyder i en pessemeddelelse fra firmaets to partnere, Jes V.S. Hansen og Morten Galsgaard Karlshøj.

– Efterspørgslen har været helt exceptionel. Corona-pandemien har lagt snubletråde ud for os, blandt andet fordi det har været svært at afholde generalforsamlinger i ejer- og andelsforeninger. Men vi har holdt fokus på den gode dialog med foreningerne, kommuner og samarbejdspartnere, og derfor sætter vi rekord med et rigtigt godt årsregnskab, forklarer Jes V.S. Hansen i meddelelsen.

Ingen grund til at hjemsende montører 

Under pandemien har der ikke været grund til at hjemsende montører, ligesom forlængelse af byggesagsbehandling heller ikke har været en udfordring for det 44 mand store firma i Ringsted. 

– Sagsbehandlingstid er et grundvilkår i branchen. Kommunerne er vores vigtigste samarbejdspartnere for at få altanprojekter til at lykkes, og derfor møder vi kommunerne med dialog og en god portion velvilje, fortæller firmaets anden partner, Morten Galsgaard Karlshøj. 

Han oplever også, at dialogen sikrer en bedre forståelse hos kunderne. 

Investering i medarbejdere og nye markeder

Omsætningen for 2022 er allerede på nuværende tidspunkt sikret. Altana har derfor fortsat stort fokus på at få godkendt altanprojekterne hos kommunerne og at afsøge nye markeder. 

– Vi arbejder ud fra et princip om organisk vækst, og vi ansætter først, når vi er sikre på, at der er opgaver til flere hænder langt frem. Det betyder, at vi vokser langsomt og sundt, og at vi er modstandsdygtige over for forandringer, siger økonomichef, Susan Almsgaard Pedersen.

Den generelle mangel på arbejdskraft i byggebranchen er heller ikke slået igennem hos Aaltanformaet.

- Snarere tværtimod. Vi arbejder meget med fastholdelse og kompetenceudvikling af vores nuværende medarbejdere, så de oplever, at de vokser sammen med virksomheden. Det kommer vi til at fokusere endnu mere på i 2022, lyder det fra Morten Galsgaard Karlshøj, som tilføjer:

- Og faktisk har vi en venteliste med montører, der ønsker at arbejde for Altana A/S, når der kommer en jobåbning. 

Altana A/S
mio. kr. 2021 2020
Bruttofortjeneste 45,1 37,1
Resultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) 19,8 17,2
Resultat før skat 16,4 14,3
Årets resultat 12,8 11,1
Aktiver i alt 44,7 38,1
Egenkapital 17,3 14,5
Gns. antal ansatte 34 27
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125