23948sdkhjf

Krig tvinger vinduesvirksomhed til at flytte produktionen

Inden d. 4. juni skal Skanva Group, der står bag nordjyske Vinduesgrossisten.dk, have flyttet en stor del af sin produktion. På den skæringsdato træder en række EU-sanktioner nemlig i kraft og forbyder importen af varer fra Belarus, hvor vinduesvirksomheden får produceret en stor del af sine døre og vinduer.  

– Hos Vinduesgrossisten.dk har vi de seneste fem år haft dele af vores produktion af vinduer og døre placeret i Borisov i Belarus. Men som en konsekvens af Vladimir Putins forfærdelige handlinger og EU’s sanktioner mod Rusland og Belarus er vi nødt til indtil videre midlertidigt at flytte produktionen væk fra Borisov, oplyser Lasse Buhl Nielsen, adm. direktør hos Vinduesgrossisten.dk.

Han understreger, at manøvren ikke forventes at ramme kunderne.

– Vi har igennem de seneste uger udvidet vores produktionssetup i Vesteuropa, så vi fortsat kan levere døre og vinduer til tiden og i den kvalitet, som vores kunder forventer. Alle igangværende ordrer i Borisov færdiggøres og leveres, inden vi senest den 4. juni indstiller produktionen på ubestemt tid, lyder det.  

Det vigtigste hensyn 

Mens Lasse Buhl Nielsen altså forventer, at forretningen kan fortsætte relativt upåvirket, understreger han, at der for kollegerne i Belarus er tale om en langt mere kritisk situation.  

– Vi har 200 gode kollegaer i Borisov, som er afhængige af lønindkomsten fra produktionen af vores døre og vinduer. Disse mennesker, hvoraf mange synligt og aktivt støtter Ukraine, har ikke et socialt sikkerhedsnet til at gribe dem, hvis de skulle miste deres indkomstgrundlag, forklarer direktøren.  

Derfor har vinduesvirksomheden besluttet at etablere en lønordning for de berørte medarbejdere i forbindelse med den midlertidige nedlukning af fabrikken.

– Som virksomhed er vores vigtigste hensyn at passe på vores medarbejdere, og vi ønsker at begrænse de negative konsekvenser, som denne midlertidige nedlukning vil have for vores folk i Belarus. Derfor har vi besluttet at etablere en lønordning i forbindelse med nedlukningen. Det er vores sociale ansvar over for vores medarbejdere og deres familier i en svær tid, fastslår Lasse Buhl Nielsen.

I videoen herunder, som Vinduesgrossisten.dk selv har lagt op på sin hjemmeside, kan du høre Lasse Bugl Nielsen forklare situationen for virksomhedens kunder og samarbejdspartnere. 

Artiklen er en del af temaet Krigen i Ukraine.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Regnskab: Jysk elementproducent mere end tredobler sit overskud
Ingeniør: Ikke nok at frabede sig hop på fantribune i Parken
NCC har sat slutspurten ind på stort renoveringsprojekt
Nyt byggefirma går konkurs
150 studerende designer nyt oplevelsescenter nær Aalborg
Vælger Enemærke & Petersen til stor renovering
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.188