23948sdkhjf

Én skal købe 100.000 etagemeter centralt i København

Arealudviklingsselskabet By & Havn tager til ejendomsudviklingskonferencen MIPIM i Cannes, Frankring med et stort salgsprospekt under armen. Enghave Brygge, som ligger lige centralt i København mellem Havneholmen i nord og Teglholmen i syd, skal nu udvikles til et sammenhængende bolig- og erhvervsområde, der også skal huse en daginstitution. 

Det skriver By & Havn i en pressemeddelelse. 

De øvrige områder omkring Enghave Brygge er allerede fuldt udviklet. Nu mangler kun det sidste stykke for at skabe sammenhæng i arealerne, som i de sidste 20 år er blevet udviklet fra at være en del af København Havns arealer, til i dag at være populære boligområder.

Fakta: Enghave Brygge

  • Lokalplan vedtages medio 2022
  • Metrostation forventes at åbne primo 2024
  • Salgsform forventes at være en åben proces med interessetilkendegivelser
  • To faser. Åben dialog frem mod sommer 2022. Budrunde i Q4
  • Erhverv, bolig samt almene boliger forventes solgt samlet ink. rest. byggemodning
  • Masterplanen er udviklet af Juul Frost Arkitekter

– Vi mærker allerede stor interesse for Enghave Brygge og forventer derfor, at vi vil få mange interesserede købere til området. Det er et område, som er eftertragtet både på grund af dets beliggenhed tæt på vandet og metro, men også fordi det er en af de sidste boligbyggeretter i området, som i forvejen er meget populært, udtaler adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn, i pressemeddelelsen. 

Én køber til hele området 

By & Havn vil bruge MIPIM til at gå i dialog med interesserede købere om området, som er på 100.000 etagemeter og forventer at finde en enkelt køber til hele området, som i fremtiden vil bestå af både erhverv og varieret boligbyggeri.

Når Enghave Brygge står færdig, vil det blandt andet indeholde 29 pct. almene boliger. Og der er planer om mere:

– Kanaler og en lokal havn, metro og cykelstier, boliger med udsigt over vandet og grønne byrum, hvor fællesskaber kan trives. Og så skaber området her sammenhæng i Sydhavnen, som det sidste af udviklingsområderne, udtaler Anne Skovbro. 

By & Havn har besluttet, at processen foregår som åben dialog med interessetilkendegivelse. Nu starter der en indledende dialog med interesserede købere frem mod sommeren 2022.

Selve processen, hvor interesserede kan afgive købstilbud på området, gennemføres i slutningen af året, hvorefter der i starten af 2023 træffes beslutning om valg af køber til udviklingen af hele området.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14