23948sdkhjf

Efter lang sagsbehandling: Kommune dropper planer om feriecenter

Planerne for et stort feriecenter med små 500 ferieboliger ved Hjelm Bugt ud for Møn bliver ikke til noget.

Vordingborg Kommune har med øjeblikkelig virkning besluttet, at der ikke skal arbejdes videre med etaberlingen. Det sker efter, at det nu er lykkes at få en klar melding fra Bolig- og Planstyrelsen, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Skulle åbne i dette forår

Da politikerne i Vordingborg Kommune i september 2020 gav grønt lys til at starte planlægningen af Møns Klint Feriepark var forventningen, at den store feriepark skulle tage imod de første gæster i foråret 2022.

Det er idégruppen Cliffs of Denmark, der står bag ferieparkplanerne, som i sin endelige form skulle bestå af 497 ferieboliger fordelt på 69 små klynger af huse. I skitseforslaget til ferieparken indgik også restaurant- og café-områder,

Ambitionen var, at ferieparken skulle opføres i bæredygtigt træ, som lever op til DGNB-Guld-standarden.

Schmidt Hammer Lassen skulle tegne ferieparken og Niras projektere opgaven.

De visionerne, som kommunen godkendte de indledende undersøgelser af, ville koste i omegnen af en mia. kr., har den monacobaserede finansmand John Bengt Møller sidenhen oplyst.

Det er borgmester Mikael Smed, der efter et møde mellem Vordingborg Kommune og Bolig- og Planstyrelsen kommer med den kontante melding om at skrinlægge projektet.

På mødet meddelte styrelsen, at de ikke kan godkende en lokalplan for et feriecenter ved Hjelm Bugt, hvis kommunalbestyrelsen sender planen i høring.

- Vi har gennem længere tid presset på hos styrelsen for at få deres vurdering af planerne, så vi ikke behøver at spilde investors, borgernes og vores egen tid og ressourcer på at sende et projekt ud i en 8-ugers offentlig høring, som måske i sidste ende alligevel ville blive underkendt af de statslige myndigheder. Nu lykkedes det endelig at få en klar og entydig melding, som vi rent faktisk kan handle på. Alle sten er nu vendt, og vi har det beslutningsgrundlag, som vi har manglet for at kunne træffe en endelig beslutning, siger Mikael Smed.

Lang sagsbehandling

Som en naturlig konsekvens af meldingen fra Bolig- og Planstyrelsen bliver området ved Hjelm Bugt også taget ud af kommuneplanen ved næste revision oplyser borgmesteren.

Han er tilfreds med, at sagen nu er fuldt belyst og afgjort, men er samtidig meget undrende over for, at styrelsen ikke har reageret tidligere på sagen.

- Vi taler om et konkret område ved Hjelm Bugt, hvor der siden Regionplanen i 2005 har været mulighed for at etablere ferieboliger. Det har også været indskrevet i vores kommuneplan siden 2009, som styrelsen har haft til godkendelse tre gange, senest da vi reviderede kommuneplanen i 2018. Det er kritisabelt, at styrelsen på intet tidspunkt har reageret og påpeget, at de ønskede den mulighed taget ud af kommuneplanen. Jeg håber, at det hører til sjældenhederne, at en kommune ikke kan regne med sin egen kommuneplan, siger borgmesteren.

Møn har i de senere år satset på turisme, og det har betydet, at der ikke har været overnatninsmuligheder nok for udefrakommende gæster i højsæsonen. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fugtplaget børsbygning i København renoveres for millioner
Voldgift og dødsfald: Overskud halveres hos familieejet nedriver
Midtvejs: God kemi og færre siloer på Bispebjerg Hospital
Lancerer metode: Sådan minimerer man vente- og spildtid på byggepladsen
Trygfondens tredje familiehus har entreprenør på plads
To af tre byggevirksomheder har polstret sig til krise
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.203