23948sdkhjf

500 ferieboliger på Møn – feriepark i bæredygtigt træ på trapperne

I foråret 2022 skal en ny, stor feriepark står klar til at tage imod de første gæster nær Hjelm Bugt på Møn. 

Møns Klint Feriepark hedder projektet, som politikerne i Vordingborg Kommune netop har givet grønt lys til at starte planlægningen af. I sidste ende skal planprocessen, som udvalget for Plan og Teknik har igangsat, danne grobund for realisering af ferieparken. 

Ferieparken vil i sin endelige form bestå af 497 ferieboliger fordelt på 69 små klynger af huse. Hver klynge er tænkt som et lille samfund i sig selv, hvor beboerne kan være fælles om aktiviteter omkring en central plads. 

I skitseforslaget til ferieparken indgår også restaurant- og café-områder,

Indarbejdes i natur og terræn

Det er idégruppen Cliffs of Denmark, der står bag ferieparkplanerne. Cliffs of Denmark er tilknyttet investeringsfirmaet Great Global Holdings, der har stifter og direktør John Bengt Møller i spidsen. 

- Vores vision er at etablere et bæredygtigt ferieprojekt, som er baseret på en integration med området omkring Hjelm Bugt. Alle fællesarealerne skal integreres med den kuperede natur og dermed appellere til et publikum, som sætter natur og bæredygtighed i højsædet, siger direktør John Bengt Møller fra Cliffs of Denmark.

Går alt som bagmændene håber med lokalplansarbejdet, går byggeprocessen i gang senest i foråret 2021. ​Planen er så, at de første gæster kan tage ophold i foråret 2022.  

Ambitionen er, at feriepark bliver udført i bæredygtigt træ, der lever op til DGNB-Guld standarden - ifølge bagmændene bliver det første feriecenter herhjemme til at leve op til kravene. I samme spor præsenteres byggeriets målsætning om at opfylde FN’s Verdensmål inden for bæredygtighed, hvilket også er i tråd med Vordingborg kommunes bæredygtige turismestrategi. 

Schmidt Hammer Lassen har fået til opgave at skabe og udvikle Møns Klint Feriepark i det naturskønne område omkring Hjelm Bugt. Projekteringen er lagt i hænderne på Niras. 

Som indledning på planlægningen indkalder kommunen nu interesserede i at deltage i en idéfase, der skal fastlægge, hvilke områder der kan og må bebygges samt, at forholdene omkring trafik, naturbelastning og turismetryk afklares.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.534