23948sdkhjf

Nu vil udlejer undervise i brug af lifte

Det er påkrævet at brugere af lifte skal kunne håndtere materiellet sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Men det er endnu ikke et lovkrav. Det gælder alle typer af personlifte, og den sikkerhedsmæssige opgave har Zeppelin Rental taget til sig, fordi man gerne vil være sikker på, at kunderne faktisk kan finde ud af at bruge liftene rigtigt.

- Som vi oplever det, vil det i fremtiden være - og er faktisk på vej til at blive et krav fra bygherrerne, at liftene håndteres forsvarligt. En bygherre vil gerne kunne stå inde for, at de der arbejder på hans byggeplads, kan sine ting, ikke mindst også når det kommer til sikkerheden, siger Lasse Ludvigsen, der er chef for Zeppelin Rental.

- Det er ikke noget man bare sådan lige kan give sig til at undervise i. Vi er medlemmer og certificeret af IPAF, International Powered Access Federation, og vort mål er at vi skal have en certificeret liftoperatør og underviser i alle vore afdelinger, siger han videre.

Kun tre i Danmark

Der er ifølge Licitationen Byggeriets Dagblads oplysninger kun to andre udbydere i Danmark af denne type undervisning, og det er Riwal som den eneste anden udlejer af lifte, der har certifikatet, og AMU Center Fyn, som ikke rigtigt bruger det til noget.

- Det er selvfølgelig fordi vi gerne vil sørge for, at arbejdet foregår så sikkert som muligt, men det er også et signal om, at vi ikke kun er udlejere af CAT-maskiner, men har hele paletten, og at vi hele vejen tager sikkerheden alvorligt, siger Lasse Ludvigsen til Licitationen.

Tre lokationer

Udlejningsselskabet opererer i øjeblikket fra tre lokationer, nemlig Brøndby, Fredericia og fra 1. april også i Rødby. Sidstnævnte for at kunne betjene kunderne i forbindelse med Femern-byggeriet.

- Vi arbejder også på at finde en lokation i Aarhus, for vi kan ikke være på adressen i Skejby, så her har vi en anden lokation i kikkerten, siger han.

- Vi oplever at flere byggepladser nu stiller krav om et såkaldt PAL, et Powered Acess License, og det gælder forskellige kategorier af lifte. Det gælder sakslifte og bomlifte - og disse to typer af lifte kan henholdsvis være stationære eller kørende. Medd certifikatet i hånden sikker man at operatøren rent faktisk kan køre med liften. Den viden han får om at køre med sådan en lift kan han tilegne sig på en enkelt arbejdsdag, og det er guld værd at man som bygherre og entreprenør ved, at de folk der kører rundt på byggepladsen, ved hvad de har med at gøre. Lige så vigtigt er det, at entreprenøren overfor bygherre kan dokumentere, at tingene gøres til høj standard på byggepladsen.

- Vi regner helt klart med, at det vil brede sig til landets byggepladser. Dokumentationskravene er på alle andre måder ganske gennemgribende, så hvorfor skulle der ikke også være krav til kvaliteten i liftarbejdet, konstaterer Lasse Ludvigsen.

Har travlt

Zeppelin Rental har haft travlt lige siden den nye CAT-importør overtog importen, og man siden lancerede en tilpasset udgave af tyske Zeppelins udlejningskoncept i Danmark. ZSeppelin har stor succes internationalt med at udleje CAT-materiel samt meget andet, så man er full-line leverandør til udlejningskunderne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156