23948sdkhjf

Milliarddyrt togværksted bliver forsinket med mere end et halvt år

DSBs nye togværksted ved Næstved bliver forsinket med otte måneder. Mindst. 

Det fortæller borgmester i Næstved Kommune, Carsten Rasmussen (S), til TV2 Øst i forlængelse af, at Planklagenævnet har vendt tommelfingeren nedad til projektet. 

Forsinkelsen er markant længere end de fire – seks måneder, der var på banen, da Planklagenævnet før juleferien forkastede den oprindelige lokalplan og et kommuneplanstillæg. 

– De otte måneder er faktisk hurtigere end normalt - men vi har selvfølgelig rigtig mange ting, som vi kan genbruge. Men vi er nødt til at respektere de faser, der skal være. Først skal der være en idéfase med inputs udefra. Så skal den udarbejdes, sendes i høring i otte uger, og der skal afholdes et borgermøde. Derefter skal den behandles politisk i både udvalg og byrådet, før den rettes til og skal igennem den endelige vedtagelse. Det kan simpelthen ikke gøres hurtigere, siger borgmesteren til TV2 Øst

Den oprindelige lokalplan og et kommuneplanstillæg blev kendt ugyldig, fordi der ikke var lavet en behovsanalyse for, hvorfor der udlægges ekstra erhvervsareal, når der er ledigt erhvervsareal andre steder i kommunen.

Valgte MT Højgaard  

Værkstedet skal etableres på et cirka 70 hektar stort areal mellem Næstved og Mogenstrup. Det skal benyttes til reparation og vedligehold af DSB’s nyindkøbte ellokomotiver og togstammer samt eksisterende dobbeltdækkervogne. 

Efter planen ventes DSB-værkstedet at koste omkring 1,9 mia. kr. og det bliver arbejdsplads for 150-200 mennesker.  

I marts sidste år blev det meldt ud, at MT Højgaard havde vundet udbuddet for etableringen af togværkstedet og de tilhørende baneanlæg. Dengang lød det, at det tredelte udbud havde en samlet kontraktværdi på anslået cirka 900 mio. mio. kr. 

Togværkstedet ved Næstved er ét af fire, som skal bygges til at servicere de nye og længere el-tog, som de kommende år erstatter de nuværende tog. De øvrige værksteder skal opføres o Aarhus, København og Fredericia.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125