23948sdkhjf

Enhedslisten ikke overbevist af transportministeren i klimasag

Tirsdag har transportminister Benny Engelbrecht (S) forsøgt at overbevise Enhedslisten om, at han ikke har tilbageholdt vigtigt information om klimapåvirkning under forhandlingerne om den store infrastrukturplan.

Det er ikke lykkedes, fortæller partiets politiske ordfører, Mai Villadsen, efter mødet.

- Ministeren holder fast i forklaringen om, at tallene ikke var solide nok, og at han derfor ikke udleverede dem under forhandlingerne.

- Det er vi umiddelbart ret skeptiske over for. Jeg mener stadig efter dette her møde, at det er en alvorlig sag, siger Mai Villadsen.

Sagen handler om, at der ikke under forhandlingerne om infrastrukturplanen blev udleveret beregninger for, hvor stor CO2-påvirkningen af opførslen og vedligeholdelsen af de mange vejprojekter vil være. Selv om tallene fandtes.

Det har Ingeniøren afdækket. Samme medie har tirsdag beskrevet, at der er tale om udledning af 1,64 millioner tons CO2.

Benny Engelbrecht har sagt, at tallene ikke var "robuste" nok til at bruge i en forhandling, og at man derfor ikke har fremlagt dem.

- Umiddelbart virker det meget, meget mystisk, at man ikke forelægger tal, man har, for partierne.

- Jeg har stadig den bekymring, at man meget, meget gerne ville have aftalen til at se så grøn ud som muligt og derfor ikke har lagt tallene frem, siger den politiske ordfører.

Om sagen skal koste Benny Engelbrecht jobbet har Enhedslisten ikke besluttet sig for endnu.

- Nu må vi se. Den endelige stilling tager vi først efter det samråd, der er indkaldt til. Men det er alvorligt, det er klart, siger Mai Villadsen.

Infrastrukturaftalen løber til 2035 og er på markante 160 milliarder kroner. Enhedslisten er ikke med i den del af aftalen, der handler om udbygning af vejnettet.

Derfor opfordrer Mai Villadsen nu de partier, der er, om at trække støtten og genforhandle aftalen.

- Det vil jeg da opfordre ikke mindst SF og De Radikale til. De har indgået en aftale uden at kende konsekvenserne, og den er ikke behandlet i Folketinget endnu, siger hun.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093