Resorts til en kvart milliard kroner: Investor vil bygge til seniorer med wellness og fællesområde
Hvorfor rejse til udlandet for at nyde pensionisttilværelsen på et resort, når du kan opleve den samme komfort hver dag i dit hjem? Det er tanken bag Holmsø Boligresorts kommende seniorboliger i Herning, som er skabt udfra en resorttankegang.
- Vi vil gerne skabe ekstraordinære bofællesskaber, hvor alt er inkluderet, ligesom når du er på rejse i udlandet. Her er det bare i din hverdag. Vores boliger har wellnessområde med pool, spa, isbad og sauna. Der er 1000 kvadratmeter fællesfaciliteter med en multisal og gymnastiksal, fitnesscenter, opvarmet orangeri og et bibliotek, fortæller Jonas Dørken, administrerende direktør i Ejendomsinvestering A/S, der står bag Holmsø Boligresort.
Holmsø Boligresort
- Holmsø Boligresort ejes af Ejendomsinvestering A/S, et investerings- og udviklingsselskab.
- Holmsø Boligresort består indtil videre af to projekter: Holmsø Silkeborg og Holmsø Herning.
- Hvert resort koster i snit 250 millioner kroner at opføre. En investor skal minimum investere 750.000 kroner i en anpart.
- Holmsø Silkeborg, der forventes at åbne i begyndelsen af 2023, opføres af Skibbild Entreprise i samarbejde med aarhusianske Aart Architechts. Planen er, at hvert resort opføres af de samme hold og i de samme materialer.
- En treværelses lejlighed i Holmsø Herning vil koste cirka 8000 kroner. Brug af alle faciliteter er inkluderet i huslejen. Behandling fra fysioterapeut eller massage er dog egenbetaling.
- Holmsø Herning vil bestå af 120 lejligheder på 60-130 kvm. Målgruppen er 55+.
- Efter planen skal nedrivningen af de nuværende bygninger på Dæmningen i Herning begynde i første kvartal 2022. Holmsø Herning vil efter planen stå klar i slutningen af 2023.
Mens resortet endnu er på tegnebrættet i Herning, er et lignende resort snart færdigbygget i Silkeborg. Selvom der først åbnes for de 100 nye boliger i Silkeborg i 2023, er de næsten alle sammen udlejede, siger Jonas Dørken, for interessen for en bolig i et seniorbofællesskab er stor.
- I januar i år er der 100.000 seniorer, der i en undersøgelse fra Realdania har svaret, at de kunne godt tænke sig at bo i seniorbofællesskaber. Det tror jeg er et lavt tal, for flere og flere hører om det. Om bare et par år tror jeg, at der vil være tale om mange flere. Vi oplever i hvert fald en stor interesse, siger Jonas Dørken.
Fællesskaber til en kvart milliard
Beboerne i de kommende resorts beskriver Jonas Dørken som “almindelige mennesker fra den øvre middelklasse”, der altid har boet i hus, men nu er klar til noget mindre. Resortet vil for mange af dem være det sidste stop inden plejehjemmet.
- Nogen er måske blevet alene, fordi ægtefællen er gået bort. Og så betyder det meget for både dem og de pårørende, at de bor det rette sted. Derfor har vi også en aktivitetsvært tilknyttet, som sætter idrætsaktiviteter i gang og sætter skub i fællesaktiviteterne, for eksempel en bogklub, vinsmagning eller håndarbejde, siger Jonas Dørken.
Investeringsselskabet Koncenton har for nylig offentliggjort, at de vil investere 10 milliarder i seniorbofællesskabsmarkedet indenfor de næste fem år. Er der plads til jer begge to?
- Der er plads til os alle sammen, fordi efterspørgslen er så stor. Hvert af vores projekter koster en kvart milliard og en investor skyder minimum 750.000 kroner ind. Og vores projekt er fuldstændig udsolgt i Silkeborg. Der er så få seniorbofællesskaber i Danmark, at der er rigeligt plads til os, Koncenton og svenske Bovieran, som bygger på Sjælland, siger Jonas Dørken.
Stor interesse fra nabokommuner
Ejendomsinvestering A/S har ambitioner om at skabe en kæde af resorts, som skal ligge i de 25 største danske byer.
- Vi har fået henvendelser fra nabokommunerne omkring Herning, som spørg, om vi ikke også vil bygge hos dem. Så vi oplever kommunerne som meget interesserede. Og det er vi selvfølgelig også, vi skal bare kunne passe ind i lokalplanen. Der skal være plads til omkring 10.000 etagemeter, for vi bygger i højden. Man skal som beboer have oplevelsen af, at man kan tage elevatoren direkte ned til wellness og komme tørskoet omkring. Men selvfølgelig tilpasser vi os også de enkelte byer, siger Jonas Dørken.