23948sdkhjf

Jakobsen & Blindkilde fortsætter på 100 millioners centerprojekt i Thy

Siden efteråret 2020 har Jakobsen & Blindkilde spillet en nøglerolle i Thisted Kommunes plan om at skabe et regionalt center for sundhed, bevægelse, fællesskab og kultur. 

Første etape af planen er udvidelsen af Thyhallen, som er egnens største idrætscenter. Arbejdet på etapen, som blev startet op officielt i oktober 2020, er netop afleveret. Den første færdige hal blev taget delvist i brug i august 2021, og først i det nye år er de øvrige dele blevet færdige, skriver Jakobsen & Blindkilde i en pressemeddelelse. 

– Vi har haft et rigtigt godt samarbejde med bygherre og bygherres rådgiver, et samarbejde som er fortsat på etape to, hvor vi i øjeblikket projekterer for at opnå byggetilladelse i løbet af foråret, siger senior tilbudschef Claus Michael Pedersen fra Jakobsen & Blindkilde, der netop også har fået opgaven med at bygge etape to. 

Jakobsen & Blindkilde har udført etape et i samarbejde med Viborg Ingeniørerne og arkitektfirmaet Cubo. 

Nyt sundhedscenter på vej

Den anden af projektets i alt tre etaper omfatter et nyt sundhedscenter i tilknytning til Thyhallen samt ombygning af det eksisterende foyerområde og omklædningsfaciliteterne. Dette byggeri sættes i gang til foråret. 

Tredje etape handler om at skabe nye bevægelsesrum på udearealer.

Thisted Kommune investerer i alt godt 100 mio. kr. i det samlede projekt.

Udkig og ovenlys

Etape et rummer en multihal med springfaciliteter og andre faciliteter til blandt andet gymnaster. Den er opført sydvest for Thyhallen og bygget sammen med den. Desuden er der bygget en ny hal i forlængelse af den eksisterende opvisningshal, der er etableret en mobil tilskuertribune, der desuden kan fungere som skillevæg mellem de to haller. Til den nye hal er der også bygget et anretterkøkken og nye toiletfaciliteter, ligesom den nye hal er indrettet, så den kan bruges til møder og konferencer. Oven i det er den eksisterende opvisningshal renoveret. 

Multihallen er bygget i fuld højde på otte meter. Den har lavt siddende vinduer langs den sydvendte facade, så der sikres udkig til omgivelserne. Der er desuden ovenlys, så både multihallen og den nye hal har et diffust dagslys. Hallerne er lavet af en stålrammekonstruktion med mineraluldspaneler som ydervægge, perforerede trapezplader, tagisolering og tagpap som tag. 

Samlet er etape et på 3.500 kvadratmeter.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156