23948sdkhjf

Nystiftet fonde bygger for 55 millioner til grønne ingeniører og eksperter

Skovskolen Eldrupgård ved Auning på Djursland udvider og udbygger de fysiske rammer i et samarbejde mellem Københavns Universitet, Løvenholm Fonden og Norddjurs Kommune. Nyetableret fond afsætter 55 mio. kr. til projektet.

Det skriver Norrdjurs Kommune i en pressemeddelelse.

Afsættet for den større campusudbygning af Skovskolen, der hører ind under Københavns Universitet, er et stigende antal studerende og ansatte i takt med, at Københavns Universitet udvider sine aktiviteter på skolen, da flere arbejdsgivere ansætter skolens afgangselever.

En udvidelse af uddannelser i 2020 på Skovskolen betyder, at der nu huserer nye 75 studerende på matriklen foruden de elever og kursister der altid har været på skolen.

Flere uddannelser i skoven

Skovskolen udbyder sammen med skolens hovedafdeling i Nordsjælland og som de eneste i landet den 4-årige professionsbachelor-uddannelse til Skov- og landskabsingeniør. Derudover udbyder skolen også uddannelser som Urban landskabsingeniør, Vildtforvalter, Natur- og kulturformidler samt erhvervsuddannelsen som Skov- og naturtekniker. Hertil kommer en fuld pakke af AMU-kurser inden for skov- og naturforvaltningsområdet. 

Skolens jyske afdeling har siden 1990’erne udbudt Skov- og naturteknikeruddannelsen samt AMU-kurser. Fra 2020 har man også udbudt den videregående uddannelse som Skov- og landskabsingeniør.

Fra 2023 vil skov- og landskabsingeniøruddannelsen huse i alt 150 studerende, hvilket kræver en større udbygning af de fysiske rammer med nye undervisnings- og administrationsbygninger samt et nyt kollegium med plads til 50-75 studerende. Antallet af ansatte på Skovskolen fordobles fra 10 til 20 frem mod 2023. 

Byggeri i offentligt-privat samarbejde

Opførelsen af det nye undervisningsbyggeri sker i et offentligt-privat samarbejde mellem Løvenholm Fonden og Københavns Universitet. Konkret etablerer Løvenholm Fonden en fond kaldet Eldrupgård Fonden, hvis formål er at opføre nyt undervisningsbyggeri og udleje det til Københavns Universitet i en periode på foreløbig 30 år.

Næste fase bliver opførelse af kollegiebyggeri med plads til 50-75 studerende. Det kræver imidlertid, at der kan opnås ekstern finansiering.

Eldrupgård Fonden

Løvenholm Fonden har etableret Eldrupgård Fonden, som skal opføre et nyt undervisningsbyggeri og udleje det til Københavns Universitet i en periode på foreløbig 30 år.

Eldrupgård Fonden holdt sit stiftende møde i dag, 18. januar 2022.

Fonden har som formand tidligere bankdirektør for Djurslands Bank Ole Bak. Derudover består bestyrelsen af bygningssagkyndigt medlem, murermester Hans Ulrik Jensen, stifter af HUJ A/S i Auning, samt godsinspektør Jens Chr. Dahl, Løvenholm Fonden, og endelig forstander Thomas Færgeman fra Skovskolen.

Norddjurs Kommune har i budgettet for 2021-2024 afsat 8 mio. kr. til blandt andet gode boforhold i Auning samt udbedring af vej- og stiforhold for at understøtte områdets positive udvikling - også i forhold til bosætning. 

Københavns Universitet og den filantropiske forening Realdania har bevilget 650.000 kr. til en forundersøgelse i tilknytning til campusudbygning, hvor mulighederne for bæredygtigt kollegiebyggeri skal belyses. 

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Jobbene forsvinder i byggeriet, men fire underbrancher går frem
Tager en større bid af Vinge: Nu får Ikeas boligbygger 1.800 boliger i området
Ekspert: Presset stålmarked giver mulighed for lukrative handler
Optagne på erhvervsuddannelser er det laveste i ti år
Krigen i Ukraine sender Femern-entreprenører på europæisk ståljagt
Tal for alternativer til forkætret havneudvidelse i Aarhus er nu klar
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.156