23948sdkhjf

"Nok er nok" - Frederiksberg ophæver samarbejdet med Skou Gruppen

Skou Gruppen kommer ikke til at afslutte renoveringen af Frederiksberg Svømmehal. 

Det står klart efter mandagens møde i Frederiksberg Kommunes Magistrat, hvor politikerne besluttede at ophæve den entrepriseaftale, som er indgået mellem Frederiksberg Kommune og Skou Gruppen A/S, om renoveringen af Frederiksberg Svømmehal. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse tirsdag. 

Ophævelsen sker på baggrund af den påkravsskrivelse, som Frederiksberg Kommune sendte til entreprenørselskabet den 10. december 2021. Kommunen varslede ophævelse af entrepriseaftalen medmindre Skou Gruppen kunne præsentere en handleplan, der ”utvetydigt kan betrygge kommunen i, at hovedentreprenøren retter op på forholdene”, som det dengang blev formuleret.  

Skulle være afsluttet for længst

Renoveringen af Frederiksberg Svømmehal er blevet både forsinket for markant dyrere end planlagt.

Ifølge tidsplanen skulle den 90 år gamle bygning være genåbnet i juli 2021 efter et års omfattende renovering. 

I et forsøg på at få renoveringensarbejdet på rette spor indgik bygherre og entreprenør i juni 2021 en aftale, som satte aflevering til januar 2022. Den plan holdt ikke og endte i december med den omtalte varsling om ophævelse af samarbejdet, som altså nu er blevet til virkelighed.

Prisen for renoveringen lød ved starten af 2020 på cirka 78 mio. kr., Det tal var ved seneste udmelding, steget til 100 mio. kr., og den udmelding kom vel at mærke går forud for ophævelsen af samarbejdet med Skou Gruppen.

Borgmester: Nok er nok

Skou Gruppen svarede på påkravsskrivelsen inden fristens udløb, og – som Licitationen tidligere har beskrevet – adm. direktør, Martin Skou Heidemann havde gerne set firmaet færdiggøre arbejdet.

Efterfølgende har kommunens rådgivere, advokater og faglige medarbejdere gransket handleplanen, og nu lyder det, at vurderingen er, at entreprenøren ikke er kommet med en plan, som i fornødent omfang har betrygget Frederiksberg Kommune om, at Skou Gruppen kan gennemføre de resterende opgaver i henhold til den seneste samarbejdsaftale.

- Nok er nok. Vi har strakt os meget langt i denne sag, og nu er tålmodigheden simpelthen sluppet op, udtaler borgmester på Frederiksberg, Michael Vindfeldt, blandt andet i pressemeddelelsen. 

Afventer afgørelsen i voldgiftssagen

Fra Skou Gruppen lyder det omvendt, at man er uforstående over for beslutningen samt kommunens udlægning af problemerne i byggesagen. Nu imødeser entreprenøren sagen bedømt af Voldgiftsnævnet for Bygge- og Anlægsvirksomhed, lyder det fra direktør Martin Skou Heidemann. 

– Vi har ønsket, at renoveringen blev udført i overensstemmelse med bygningsreglementet og almindelig byggeskik. Jeg kan beklageligvis konstatere, at kommunen ikke har et problem med at gå på kompromis med normer og lovgivning, og det bekymrer mig. Jeg er desuden frustreret over, at kommunen forsøger at placere ansvaret for den manglende fremdrift hos os på trods af, at de ikke har levet op til aftalen, siger byggedirektøren i en pressemeddelelse fra selskabet.

Han henviser dermed til Skou Gruppens tidligere kritik af kommune, som i hovedtræk går på den valgte betontype, udbedringer af allerede udført betonarbejde og VVS-installationerne.

På Skou Gruppens anmodning er der allerede gennemført en syn- og skønsforretning vedrørende projektets kvalitet. Afgørelsen heraf forventes i februar.

Genudbud på vej

Ophævelsen af aftalen med Skou Gruppen overgår nu til kommunens advokat, advokatfirmaet Poul Schmith, også kendt som Kammeradvokaten, og samtidig vil kommunen iværksætte et genudbud af renoveringsopgaven.

Det er ifølge kommunen endnu for tidligt at sige noget om, hvornår svømmehallen kan stå færdigt.

Vil se entreprenører efter i sømmene

Udfordringerne med renoveringen af Frederiksberg Svømmehal giver med kommunens ord også stof til eftertanke i forhold til, hvordan man fremadrettet sikrer at lignende problemer ikke opstår.  

- Der er ingen tvivl om, at vi oplever en byggebranche, som har virkelig travlt, og noget tyder på, at det også skal få os som myndighed og forvaltere af borgernes skattekroner til at kigge vores leverandører og entreprenører ekstra godt efter i sømmene, så vi undgår at havne i lignende situationer. Sager som denne hører heldigvis til sjældenhederne, siger borgmester Michael Vindfeldt. 

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Jobbene forsvinder i byggeriet, men fire underbrancher går frem
Tager en større bid af Vinge: Nu får Ikeas boligbygger 1.800 boliger i området
Ekspert: Presset stålmarked giver mulighed for lukrative handler
Optagne på erhvervsuddannelser er det laveste i ti år
Krigen i Ukraine sender Femern-entreprenører på europæisk ståljagt
Tal for alternativer til forkætret havneudvidelse i Aarhus er nu klar
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.156