23948sdkhjf

Borgere vil stoppe ny containerhavn i København

De kommende år skal den nuværende containerhavn i Københavns Nordhavn flyttes og udvides - fra Levantkaj til spidsen Ydre Nordhavn og fra 140.000 til cirka 165.000 kvadratmeter, når den er fuldt udbygget.

For seks år siden var der planer om at flytte containerhavnen til Køge, men efter politisk pres fra blandt andet daværende teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) besluttede man at lade den blive i Nordhavn.

Dengang som nu mener Østerbro Havnekomité, som er en græsrodsforening, at det er en dårlig idé at beholde containerhavnen, når Nordhavn skal udvikle sig med boliger, fritidsaktiviteter og grønne områder. De fremhæver, at planerne for udbygning af Nordhavn fra 2008 ikke indeholdt en containerterminal.

Det skriver lokalavisen ØsterbroLiv.

Den kritiske forening mener endvidere, at den seneste udvikling taler imod denne beslutning, som er truffet af folketinget. Havnekomitéen peger blandt andet på, at Mærsk har flyttet sin containervirksomhed til Kalundborg, hvilket betyder mindre volumen til terminalen i København.

Østerbro Lokaludvalg har tilsluttet sig Østerbro Havnekomités modstand er med i udtalelsen til transportministeren og Folketingets transportudvalg. Lokaludvalget er bekymret over forureningen og den tunge trafik, som skal gennem Østerbro og København.

By & Havn og Copenhagen Malmö Port hæfter sig ved, at Nordhavnstunnelen skal være bygget i 2027, og der dermed kommer en direkte tilslutning til motorvejsnettet uden om København, og de to offentlige selskaber mener, det vil skåne trængslen på det danske vejnet - og dermed miljøet.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127