23948sdkhjf

Casa opfører parkeringshus på nyt nordjysk supersygehus

Det bliver entreprenørvirksomheden Casa, der skal opføre et parkeringshus med plads til 600 biler ved det nye universitetshospital i Aalborg.

Det oplyser Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Regionen har indgået en OPP-kontrakt med en anlægssum på cirka 82 mio. kroner med et konsortium, som ud over Casa omfatter AkademikerPension og underleverandørerne Link Arkitektur, Ingeniør’ne og Apcoa Parking DK. Sidstnævnte skal stå for driften af parkeringssystemer og parkeringskontrol af både parkeringshus og overfladeparkering.

- Casa har opført adskillige, forskelligartede OPP-projekter allerede, og vi ser frem til at bruge vores viden og erfaring i Aalborg denne gang, siger Casas adm. direktør, Torben Modvig, i pressemeddelelsen.

Tredje OPP-udbud på vej

Med parkeringshuset er det anden gang Region Nordjylland indgår i et OPP-projekt, og erfaringerne fra det første OPP-projekt, Hospice Vangen i Nørresundby har været så gode, at regionen nu er på vej med endnu et OPP-projekt.

Region Nordjylland arbejder i øjeblikket på et tredje OPP-udbud for anden etape af Psykiatribyggeriet, der opføres lige syd for det ny universitetshospital.

Flere parkeringspladser end i dag

Parkeringshuset bliver placeret øst for hospitalet og tæt på hovedindgang, ambulatoriehus og Steno Diabetes Center Nordjylland.

Ud af de 600 parkeringspladser i parkeringshuset finansierer Novo Nordisk 100 pladser, som skal benyttes til ambulante diabetes-patienter.

- Parkeringshusets udvendige beklædning med aluminium indgår i en harmoni med hospitalets bygninger, idet metalfladen er farvemæssigt afstemt efter hospitalets murstensbygninger og indgange. Placeringen af parkeringshuset øst for hospitalsbyggeriet vil være med til at sikre både en god anvendelse af arealet, og at vi får flere parkeringspladser, end der er ved hospitalerne i Aalborg i dag, siger Niels Uhrenfeldt, projektdirektør, Region Nordjylland, i pressemeddelelsen.

Der etableres også parkeringspladser på terrænet ved det nye universitetshospital, så der vil samlet set blive etableret omkring 3.500 parkeringspladser ved det ny universitetshospital i Aalborg Øst. Heraf får Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet rådighed over 300 parkeringspladser i terræn.

Parkeringshuset forventes at kunne tages i brug midten af 2023. I og med det er et OPP-projekt, tilbagekøber Region Nordjylland bygningen 25 år efter ibrugtagningen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235