23948sdkhjf

Licitationen mener: Ingen vaccine kan forhindre konkurs - så træk stikket mens tid er

Konkurser fylder stadig mere i erhvervslivet, hvor mange virksomheder skranter i kølvandet på corona-restriktionerne i de seneste år. Indtil videre har byggebranchen i det store og hele klaret frisag, men i takt med, at andre brancher, hvor byggebranchen henter sine opgaver, rammes, så må man forudse, at konkursbølgen også smitter af på virksomhederne i byggeriet.

Der findes ingen vaccine mod konkurser. Ret beset er en konkurs et af de værktøjer, som en nødlidende virksomhed kan hente op af værktøjskassen for blandet andet at begrænse tabene. Både for virksomheden og kreditorerne.

Mange virksomheder vil kæmpe til det sidste for at holde sig oven vande, men skal overlevelseskampen lykkes, så afhænger det i høj grad af, at der er risikovillig kapital til rådighed - og selvfølgelig også en pænt polstret ordrebog.

Nødlidende virksomheder har mulighed for at benytte sig af de såkaldte rekonstruktionsregler - en form for "time-out", hvor der blandt andet er mulighed for at videreføre, sælge eller overdrage virksomheden.

En opgørelse fra Finans.dk viser imidlertid, at kun meget få nødlidende virksomheder bruger denne mulighed og blandt dem, som gør, er der kun få, som overlever.

Måske er forklaringen helt enkel: Mange nødlidende virksomheder udsætter den vigtige beslutning om en konkurs alt for længe - og forpasser dermed muligheden for overlevelse, fordi det ikke længere er muligt at rekonstruere virksomheden.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141