23948sdkhjf

MT Højgaard får dagbøder for broforsinkelse

Arbejdet med at etablere en ny bro over Trekroner Allé i Roskilde er forsinket med fire måneders tid. Det koster entreprenøren, MT Højgaard, dagbøder. 

Broen over Trekroner Allé blev påkørt af en lastbil i december 2020 og beskadiget så meget, at den ikke kunne repareres. Det fik kommunen til hurtigt at sende opgaven i udbud for snapt at få en ny forbindelse på plads til de tusindvis af borgere og studerende ved RUC .

Totalentreprisen endte hos MT Højgaard, og oprindelig var den nye bro planlagt til at stå klar ved nytårstid.

Roskilde Kommune har siden været i dialog med entreprenøren om overholdelse af tidsplanen siden september måned, hvor MT Højgaard bad om udsættelse på projektet. Det ville kommunen ikke acceptere og varslede allerede da om dagbøder. Entreprenøren fremlagde en endelig tidsplan den 10. december og bliver nu pålagt dagbøder for forsinkelsen, skriver Roskilde Kommune i en pressemeddelelse. 

– Afleveringen er sat til den 29. april 2022. Entreprenøren får pålagt dagbøder af kommunen frem til afleveringen, siger vejchef Ivan Hyllested Pedersen fra Roskilde Kommune i pressemeddelelsen. 

– Det her er virkelig træls. Den manglende bro giver bøvl med trafikken for rigtig mange borgere – ikke mindst når de studerende kommer tilbage til semesterstart i det nye år. En hurtig etablering af broen var derfor et afgørende parameter for os, da vi udbød opgaven, fortæller vejchefen også.

Afviser ansvar for forsinkelse

Fra entreprenørens side ser man anderledes på sagen.

- I MT Højgaard Danmark er vi ikke enige i, at vi er ansvarlige for forsinkelserne, skriver strategi- og forretningsudviklingschef Mads Peter Olesen i en mail til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Han tilføjer, at entreprenørselskabet ikke har yderligere kommentarer, da man tager al dialog omkring projektet direkte med sin rådgiver samt bygherren.

Broen er en vigtig forbindelse både for Trekroners over 5.000 borgere og for de over 11.000 studerende ved RUC og Absalon. I stedet for at gå over broen skal de krydse den befærdede Trekroner Allé via en af to rundkørsler – og det giver en del kødannelse for bilisterne.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156