23948sdkhjf

Får hjælp af Arkitema - investorgruppe har planer om 114 boliger i Rønne

Boligudvikling med nye byrum er planen for Østre Skole i Rønne, som Bornholms Regionskommune har solgt for 6,75 mio. kr. en investorgruppe. I samarbejde med arkitekter fra Arkitema havde gruppen indsendt et købstilbud og visionsprojekt for området med titlen "Boliger og byliv i historiske rammer", som fald i kommunalbestyrelsens smag: 

– Investorgruppen og Arkitemas vision for en omdannelse af Østre Skole rammer plet i forhold til de ønsker, vi har haft for områdets udvikling, siger borgmester Thomas Thors i forbindelse med beslutningen om at sælge til gruppen.

– Vi får både nye boliger, som vi har hårdt brug for, og samtidig får vi nye offentligt tilgængelige byrum til glæde for alle i byen. Derudover kommer der nyt liv i de historiske bygninger, så vi bevarer de flotte gadeforløb, uddyber borgmesteren.

50 af 114 boliger bliver nybyggeri 

Med "Boliger og byliv i historiske rammer" tilbyder investorgruppen at bevare den eksisterende bygningsmasse på Østre Skole og løfte de historiske bygninger via omdannelse til varierende boformer. 

Forventningen er, at der kan bygges op til 114 boliger fordelt på cirka 64 boliger i de eksisterende bygninger og cirka 50 boliger som nybyggeri.

Planen er at etablere familieboliger i de gamle pavilloner i skolegården og skolebygningen mod Pingels Allé, imens de nyere, lange et-plans fløje langs Svanekevej og Andr. Riis Vej får et opgraderet udtryk og omdannes til seniorboliger og seniorbofællesskab. 

Desuden tilføres et nybyggeri på "Sporteren" - toetagers bolig-enheder -  og hele området vil blive bundet sammen med den omkringliggende by via et gennemgående stisystem og offentligt tilgængelige uderum.  

De indledende manøvre i samarbejdet mellem investorgruppen og Bornholms Regionskommune er allerede i gang. Når aftalegrundlaget er helt på plads, skal der udarbejdes ny lokalplan for området, før Arkitema og investorgruppen kan projektere og igangsætte byggerierne som beskrevet i projektet.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Forventer stor interesse: Jagter totalrådgiver til kystsikring
Building Awards: Ny pris skal sætte skub i digitaliseringen
Ny trælastdirektør gør comeback i Stark
Vil prøve 'russer-sag' ved Højesteret
Certificerings-junglen: Nyt digitalt værktøj skal sikre overblik
Nye arkitekter skal udklækkes i stationsbygning
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14