23948sdkhjf

Grønt lys til boligrenovering for 347 millioner kroner

Med stort et tilskud fra Landsbyggefonden renoverer boligforenignen Alabu Bolig nu sin afdeling på Saltumvej i Aalborg Øst, hvor de gamle boligblokke med i alt 120 lejligheder rives ned og erstattes af punkthuse og rækkehuse med i alt 182 nye boliger. Samtidig renoveres 19 gårdhavehuse.

Beboerne i afdelingen har med et stort flertal vedtaget helhedsplanen, oplsyer Alabu Bolig i en pressemeddelelse. 

– Det er en stor tillidserklæring fra beboerne, at 111 stemmer for og kun fire imod og tre blankt, fortæller direktør Klaus Ringgaard fra Alabu Bolig i meddelelsen.

Udbyder totalentreprisen i foråret

Projektet bliver udbudt i totalentreprise i april 2022. Renoveringen og nybyggeriet forventes herefter at kunne igangsættes i marts 2023, og afdelingen er planlagt til at stå færdig i 2026. 

Boligblokkene, der nu skal fjernes, er opført i 1968-69, men på trods af løbende renoveringer er der problemer med især kuldebroer og fugt. Derfor har det vist sig at være bedre og billigere at erstatte dem med nye og tidssvarende boliger.

Med vedtagelsen af helhedsplanen opnås fuld støtte fra Landsbyggefonden, så afdelingen kan fremtidssikres med minimale huslejestigninger. Den samlede anlægssum er på 347 mio. kr., hvoraf Landsbyggefonden støtter med 176 mio. kr. 

Med renoveringsprojektet kommer afdelingen til at forandre sig markant med flere grønne områder, legeplads, nyt fælleshus med drivhus samt parkering tæt ved boligerne. De tidligere p-arealer omdannes til grønne områder. Punkthusene får god tilgængelighed med elevatorer, og beboerne kan se frem til at få altaner. I rækkehusene får beboerne egne haver. 

Genhusningsproces igangsat

Undervejs i renoveringen genhuses beboerne, hvilket ligeledes dækkes af Landsbyggefonden. Beboerne får således dækket udgifter til flytning og er samtidig sikret mod huslejestigninger, hvis de bliver genhuset i en dyrere bolig.

– Vi tager individuelle samtaler med alle 139 husstande for at få et overblik over, hvordan beboerne ønsker at blive genhuset. Derudover står vi for al koordinering omkring flytningerne, hvor der kommer flyttefirma og håndværkerteam, hvis beboerne ønsker det, forklarer genhusningskonsulent Tina Askov Feder fra Alabu Bolig.

Genhusningsprocessen starter i efteråret 2022, og beboerne vil blive genhuset blokvist, som byggeriet skrider frem i etaper. Der er plads til, at alle beboere kan komme tilbage i afdelingen, da antallet af boliger stiger fra 139 til 201.  

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125