23948sdkhjf

Vækst giver selvstændighed: Nu står vindues- og dørproducent på egne ben

Efter flere års fremgang er den nordjyske producent Glaseksperten Vinduer og Døre, der hidtil har været en del af glasproducenten Glaseksperten, nu klar til at stå på egne ben.

Fremover vil vinduesproducenten nu fokusere mere intensivt på sit eget produktområde og kundesegment, skriver selskabet i en pressemeddelelse onsdag formiddag.

I samme forbindelse skifter firmaet navn til Vindunor. Ændringerne træder i kraft fra årsskiftet 2021-2022.

– Hos Glaseksperten har vi indtil nu haft de bedste betingelser for at udvikle os og vokse, og vi er meget taknemmelige for det gode samarbejde, som selvfølgelig også kommer til at fortsætte fremadrettet, selvom vi nu bliver to selvstændige virksomheder, lyder det fra direktør i Glaseksperten Vinduer & Døre, Henrik Sørensen, i pressemeddelelsen.

Klarer en uges produktion på én dag 

Historien om Glaseksperten Vinduer & Døre i Hjørring, som oprindeligt hed Klæstrup Maskinsnedkeri, går helt tilbage til 1976, og siden 2013 har vinduesproducenten været en del af Glaseksperten. Derfra er udviklingen kun gået opad.

På otte år er medarbejderstaben således vokset fra 25 til mere end 70, fabrikkens størrelse er blevet tidoblet, og samtidig produceres der nu hver dag den samme mængde, som der blev produceret i løbet af en hel uge tilbage i 2013. 

– Vi står stærkere end nogensinde og er nu nået til et punkt på rejsen, hvor tiden er moden til at gå vores egne veje, hvis vi fortsat skal have de mest optimale betingelser for at udvikle os og vokse, siger Henrik Sørensen.

Forskuellige produkter og kunder 

I dag er Glaseksperten og Glaseksperten Vinduer & Døre to forskellige virksomheder med hver deres produktområde og kundesegment, henholdsvis vindues- og dørproduktion til hovedsageligt større og mindre tømrermestre hos den ene og glasproduktion til større entreprenører, glarmestre, industrikunder og bygherrer hos den anden. 

– Vi har igennem årene styrket hinanden, og begge virksomheder har aldrig været stærkere, men er nu begge blevet så store, og har udviklet os i så forskellige retninger, at det giver bedst mening at dele os op. På den måde kan vi hver især fokusere benhårdt på vores egne produkter og kunder, siger adm. dierktør hos Glaseksperten, Christian Larsen, i meddelelsen.

Forgreningen skal på sigt bane vej for et muligt generationsskifte i begge virksomheder, og den 1. januar 2022 overtager Henrik Sørensen det kommende Vindunor 100 pct., mens Christian Larsen overtager Glaseksperten 100 pct.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Aldrig har det været så svært at lægge budget
Byggevirksomhed konkurs – 100 ansatte sendt hjem
Regnskab: Stigende omkostninger påvirker anlægsgartner
Tocifret millionbevilling sikrer restaurering af tidligere domkirke
Første brodrager bliver i dag sejlet ud på Storstrømmen
De holder kun ét år: Storstrømsbroen får ny projektdirektør - igen, igen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.172