23948sdkhjf

Tobaksfabrik i Tobaksbyen skifter hænder - udvikler sælger ud i Søborg

Udviklingen af Skandinavisk Tobakskompagnis tidligere område i Søborg, nu navngivet Tobaksbyen, er godt på vej med udviklingsfirmaet Maycon ved roret. 

Nu skifter den bevaringsværdige fabriksbygning på stedet ejer. Den amerikanske ejendomsinvestor Highbrook Investors har købt bygningen, som i dag har lejere som PostNord, SATS og CTR, af ejendomsudvikler Mayland-koncernen. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Bygningen – i daglig tale Bygning E - har tidligere tjent som tobaksfabrik frem til 2011, hvor tobaksproduktionen fra British American Tobacco Company i Danmark lukkede ned. 

Historien om Tobaksbyen

Igennem 70 år har Tobaksfabrikken i Søborg, der tidligere tilhørte Skandinavisk Tobakskompagni, været arbejdsplads for tusindvis af mennesker.

I 2014 overtog Maycon den overordnede projektudvikling, og i dag er de historiske bygninger rammerne for 32 ejerlejligheder, 175 studieboliger, SATS, PostNords logistikafdeling og en kommende café, indrettet i det tidligere portnerkontor.

Nedrivning af de utidssvarende og ikke bevaringsværdige fabriksbygninger har givet plads til 260 nye boliger midt i Tobaksbyen. Ud mod Ringvejen bliver parkeringshuset med 780 p-pladser nabo til et stort multihus og et kontorhusdomicil.  

Bygning E har bevaret sit røde og bevaringsværdige udtryk udenpå mens den indeni er konverteret til en moderne erhvervsejendom. Ejendommen har et samlet grundareal på 15.910 kvm.

– Hele formålet med Tobaksbyen er at holde fast i det historiske aspekt og samtidig skabe et varieret sted, som rummer både boliger/bygninger til privatpersoner og erhvervsliv, siger Anders Mayland, adm. direktør hos Mayland-koncernen, i pressemeddelelsen.

– Bygning E er en fantastisk spændende bygning, fordi den netop har det unikke lysindfald fra vinduerne i toppen og den bølgende tagkonstruktion, som også er vartegnet for bydelen, fortsætter han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141