23948sdkhjf

Fra FDB-lager til Lilly-brudekjoler - og nu er entreprenør på plads til hotel-indretning

En af Vejles kendte bygninger, Borgvold 12, der lokalt er bedre kendt som "Lilly-bygningen", skal nu være hotel for en del etagers vedkommende. 

Det oplyser Dansk Boligbyg, der skal ombygge ejendommen, der også tidligere har været lager for FDB, for ejeren, Danica Ejendomme.

Danica Ejendomme har indgået en aftale med BB Hotels om at indrette 1.-4.-salen til hotel med egen check-in skranke. Hotellet får 77 værelser, hvoraf 4 er handicapvenlige med lidt større badeværelse og bevægelsesplads i værelserne. 

Desuden skal hotellet rumme et område til morgenmad og lounge samt vaskeri, depoter og server-rum. 

Lager. Lilly og elektronik

Bygningens historie begynder i 1907, hvor Fællesforeningen af Danmarks Brugsforeninger får opført en tre-etagers lagerbygning. Den lå med gavlen ud mod Borgvold, lige overfor datidens godsbanegård. Tilsat flere senere tilbygninger klarede den behovet indtil lige før 2. verdenskrig.  

FDB's afdeling blev nedlagt i 1963, og så rykkede noget helt andet ind i bygningen; det var starten på "Lilly-bygningen". I 1993 blev bygningen ombygget til ren kontorbygning, og forsynet med meget synlige lyse og blå metalplader udvendigt. 

I dag huser ejendommens stueetage en butik med salg af elektronik.  

Udvendigt får bygningen et nyt udtryk med nye vinduer og en ny facade, der bliver beklædt med kobberfarvede plader.  

Projektet afleveres til Danica Ejendomme medio december 2022, hvorefter BB Hotels indretter sig. Den endelige åbningsdato for hotellet er ikke kendt endnu.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.626