23948sdkhjf

EU-Kommissionen afviser klage over Lynetteholm

Miljøundersøgelserne af Lynetteholm overholder EU’s miljødirektiver, har EU-kommissionen ifølge en pressemeddelelse fra Københavns Kommune konkluderet. 

Dermed er en klage Klimabevægelsen over etableringen af den kunstige ø ved København afvist. 

Klimabevægelsen indsendte i juli 2021 en klage til EU-parlamentets Udvalg for Andragender over etableringen af Lynetteholm med henblik på at få rejst en sag ved EU-domstolen.

Klimabevægelsen klagede over, at de fandt miljøkonsekvensvurderingerne for anlægget af Lynetteholm forud for anlægsloven utilstrækkelig, og at det var udtryk for såkaldt ”salami-metode”, at man først miljøundersøgte anlægget af selve Lynetteholm uden samtidigt at miljøundersøge Østlig Ringvej, metroforbindelse og den mulige byudvikling. 

Modsat har Transportministeriet og Københavns Kommune fastholdt, at den samlede vision for Lynetteholm indeholder flere forskellige projekter, hvoraf nogle dele ligger langt ude i fremtiden og stadig ikke er endeligt besluttet, hvorfor de ikke er konkrete nok til en miljøkonsekvensvurdering i forbindelse med anlægsloven for Lynetteholm. 

I en udtalelse til Udvalget for Andragender bakker EU-kommissionen op om Transportministeriet og Københavns Kommunes vurdering, og fastslår samtidig, at anlægsloven for Lynetteholm ifølge EU-Kommissionen overholder EU-lovgivningen. 

– Behandlingen af anlægsloven for Lynetteholm har været meget grundig, og Folketingets partier stillede tæt på 200 spørgsmål blandt andet om den såkaldte salamimetode. Derfor fik vi også lejlighed til at vurdere spørgsmålet nøje før vedtagelsen, siger Transportminister Benny Engelbrecht (S) i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144