23948sdkhjf

Fra superligastadion til 20.600 etagemeter nær Øresund

Grunden, som huser Helsingørs tidligere stadion – som i sæsonen 2017/18 var rammen om det lokale fodboldholds eventyr i landets bedste række – kan nu erhverves.

Mellem Øresund og skoven er det nu muligt at bygge cirka 20.600 etagemeter, fordelt på omkring 210 nye boliger. Det udbudte grundareal på Stadiongrunden udgør samlet 44.906 kvm fordelt på to byggefelter.

Helsingør Kommune besluttede allerede i 2016 at bygge et nyt stadion i Helsingør, og samtidig besluttede man at udlægge det gamle stadion til nyt boligbyggeri, så snart det nye stadion kunne tages i brug. 

Tegnestuen Vandkunsten vandt i 2019 arkitektkonkurrencen om udfærdigelse af en helhedsplan for det gamle stadionområde. Helhedsplanen sætter de overordnede rammer for arealets bebyggelse med både rækkehuse og lejligheder i op til to-tre etagers højde. Der ønskes fra kommunens side et bæredygtigt kvalitetsbyggeri med boliger i mange forskellige størrelser og med en stor grad af fællesskab i bebyggelsen. 

Helsingør Kommune står bag buddet, der har frist for tilbud den 11. februar 2022. 

De bydende skal selv indenfor helhedsplanens rammer fremkomme med skitseforslag til den kommende bebyggelse, og deres købstilbud vil blive bedømt ikke alene på grundlag af pris, men ligeledes på grundlag af det foreslåede projekt og dets bæredygtighed.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125