23948sdkhjf

Henning Larsen, Vandkunsten og Cobe går videre på Vestegnen

Over de næste 20 år skal hele bydelen Brøndby Strand gentænkes. Der skal brydes ned og bygges op, og bydelen skal udvikles med respekt for stedets historie, identitet og mangfoldighed.

Nu står det klart, at det bliver tre hold med prominente navne i front, der skal deltage i parallelopdraget vedrørende udviklingen af Fremtidens Brøndby Strand.

Henning Larsen Architects, Tegnestuen Vandkunsten og Cobe leder de tre teams.

De tre teams er:

Henning Larsen

Henning Larsen Architects
Adept
Rambøll
Rambøll Management Consulting
Byrumklang
Resonans
LivingCities

Vandkunsten

Tegnestuen Vandkunsten
Thing Brandt Landskab
Niras
ICP
Cushman & Wakefield | Red
Substrata
Claus Bech Danielsen

Cobe

Cobe
Urban Creators
JJW
Implement
EY
AaU (Marie Stender)
Light Bureau
Afry

Det oplyser Brøndby Kommune, som i dag kickstarter samarbejdet med de tværfaglige hold, i en pressemeddelelse. Kommunen fik 11 ansøgninger.

Ved valget af de tre teams har der blandt andet været lagt vægt på teamets tværfaglige kompetencer samt ansøgernes forståelse af området og dets potentiale. Konkret er blevet efterspurgt viden og kompetencer inden for otte grene af strategisk byudvikling: Byplanlægning/transformation, detailhandelsudvikling, landskab/byrum, almene boliger, boligbyggeri, infrastruktur, borgerinddragelse, økonomi og markedsforhold. 

Brøndby Strand rummer i dag godt 14.000 indbyggere fordelt på 5.400 boliger. 

Fokus på inddragelse

Parallelopdragsprocessen er planlagt, så de lokale kræfter kan komme med input undervejs:

  • December 2021 udstiller holdene deres udkast til skitser og strategier.

  • Frem til midt januar kan alle borgere og andre interessenter komme med input

  • Fra februar til maj vil dialogen mellem bedømmelsesudvalget og de tre teams være fortrolig – for at sikre holdene den fornødne arbejdsro

  • Primo maj 2022 vil der blive inviteret til borgermøde, hvor de tre teams præsenterer deres forslag.

På baggrund af de tre forslag og den løbende dialog med borgerne arbejder kommunen videre med den endelige udviklingsplan for bydelen, som gerne skulle være klar i slutningen af 2022.

Fakta: Brøndby Strand 

  • Brøndby Strand forbindes ofte med Brøndby Strand Parkerne, der er et større alment boligområde, der blev opført i starten af 1970´erne. 
  • Hele Brøndby Strand Bydel omfatter et samlet areal på cirka 489 hektar, hvoraf 137 hektar er grønne områder, her findes cirka 5.500 boliger, der huser ca. 14.000 beboere, hvilket udgør 40 pct. af Brøndby Kommunes befolkning. 
  • De almene boligorganisationer, der til sammen ejer Brøndby Strand Parkerne, har allerede vedtaget en plan for en omfattende grøn renovering af de næsten 2700 boliger. Det har vist sig, at fem af de i alt 12 ikoniske højhuse indeholder PCB i et sådan omfang, at organisationerne besluttede at nedrive dem.
  • Brøndby Kommunes storstilede plan for hele bydelen vil tage højde for det forarbejde og de planer, der allerede er lagt for blandt andet renoveringen af de almene boliger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156