23948sdkhjf

Licitationen mener: En gulerod kan ofte virke positivt

Det har ikke skortet på interesse for den nye Bygningspulje, som blev lanceret i foråret. Dengang tog det 13 timer før puljens 320 mio. kr. var brugt op via ansøgninger. Her i efteråret tog det en måned før de 340 mio. kr. i anden runde var brugt.

Formålet med puljen er at nedbringe energiforbruget og omstille varmeforsyningen i helårsboliger i Danmark. Derfor kan både husejere samt ejer-, andels- og almene boligforeninger søge om tilskud til energirenoveringer.

Over halvdelen af tilskudskronerne er målrettet varmepumpeprojekter, hvorfor der naturligt også var mange ansøgninger målrettet dette i den seneste runde. Men den store interesse for Bygningspuljen viser jo, at det fortsat lønner sig at bruge guleroden frem for pisken, når danskerne skal gøres opmærksomme på det gode og lønsomme i at energirenovere deres bolig.

For energirenoveringer er et vigtigt element til at nedbringe energiforbruget i landets bygninger, som med 40 pct. af energiforbruget og godt en tredjedel af CO2-udledningen er den helt store klimasynder herhjemme. Og selvfølgelig har boligejerne også et ansvar for at bidrage til den grønne omstilling.

Derfor er Bygningspuljen selvfølgelig en god vej at gå. Det er bare ærgerligt, at der skal støtteordninger som denne og Boligjobordningen til, før boligejerne gider gøre noget ved problemet.

Det burde jo være en selvfølge, fordi det bagefter også kan ses på varmeregningen.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109